Intergarde verzorgt cameraproject Smakterheide

Op donderdag 11 juni 2015 zijn de contracten getekend voor de aanleg en het beheer van het cameraproject op bedrijventerrein Smakterheide Venray.

Binnen de ondermersvereniging Smakterheide is de afgelopen jaren veel gesproken over de veiligheid van personeel en bedrijfseigendommen en hoe integraal invulling gegeven kon worden aan de beveiliging van het bedrijventerrein.

tekenen-project-smakterheideIn samenwerking met de ondernemers, de gemeente Venray en de Politie Limburg-Noord is een plan van aanpak opgesteld. Het cameraproject kenmerkt zicht door een integrale aanpak, waarbij camera’s en surveillance door manbewakers elkaar aanvullen en versterken. Intergarde is verantwoordelijk voor de plaatsing en het onderhoud van de 26 camera’s. Verder is er een live-verbinding met de meldkamer van Intergarde. Hierdoor krijgt het bedrijventerrein er twee beveiligingsschillen bij: kentekenregistratie bij alle toegangen en cameraregistratie bij verdachte handelingen.

Daarnaast kunnen de afzonderlijke negentig alarminstallaties op Smakterheide aangesloten worden op de meldkamer van Intergarde. Vanuit deze meldkamer wordt de opvolging van binnenkomende alarmmeldingen gecoördineerd en kunnen direct live-beelden worden bekeken. De opvolging wordt uitvoerd door dochterorganisatie Fortas in samenwerking met twee andere beveiligingsbedrijven.

Donderdag 11 juni ondertekende Joost van den Boorn namens Intergarde de contracten waarin de samenwerking is vastgelegd. De installatie zal plaatsvinden in juli en augustus en naar verwachting zal het hele systeem in september operationeel zijn. Met dit cameraproject is het startsein gegeven van een groot project waar nog eens elf bedrijventerreinen aan zullen deelnemen in de regio Venlo en omstreken.

Deel dit artikel via: