Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Dero Security Products

Centurion

ARAS

Advancis

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Trigion

VBN

Nenova

2N

Genetec

SmartCell

Top Security

CDVI

VAIBS

HD Security

Multiwacht

Crown Security Services

Paraat

Alarm Meldnet

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

Explicate

Securitas

Unii

Eagle Eye Networks

Connect Security

i-Pro

Avigilon Alta

IDIS

SmartSD

ADI

Sequrix

VEB

CSL

OSEC

Brivo

Seris

Add Secure

ASSA ABLOY

Milestone

Seagate

JMB Groep

Masset Solutions

Eizo

Hanwha Vision Europe

G4S

NetworxConnect

Paxton

RoSecure

SOBA

Hikvision

EAL

ASIS

VVNL

20face

Gold-IP

Bydemes

Regio Control Veldt

HID

Kiwa

Secusoft

GFT

NIBHV

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

Akuvox

PG Security Systems

Optex

Service Centrale Nederland

VideoGuard

Uniview

SMC Alarmcentrale

CardAccess

Nimo Dog Security

Johnson Controls gaat Vaidio video-AI van VAIBS gebruiken

25 maart 2024
Redactie
07:28

Johnson Controls en VAIBS kondigen hun samenwerking aan, waarbij Johnson Controls zijn productportfolio uitbreidt met het video-AI-analyticsplatform, Vaidio, van VAIBS. Dit partnerschap richt zich op het verrijken van de securitysystemen voor slimme gebouwen in de Benelux en Scandinavië.

Hugo van Vliet, salesmanager Fire & Security Controls bij Johnson Controls, legt uit: “We streven voortdurend naar technologische vooruitgang. AI vormt hierbij een essentieel onderdeel. Na een succesvolle samenwerking met VAIBS voor het ontwikkelen van AI-algoritmen in ons OpenBlue Innovation Center in Rotterdam, hebben we het volste vertrouwen in deze samenwerking en de voordelen die dit onze klanten biedt.”

Bestaande camerasystemen intelligent maken
Traditioneel maken organisaties gebruik van camera’s voor analyse, alarmering, bewaking en automatisering van gebouwen. Echter, het handmatig terugkijken van camerabeelden bij incidenten was tijdrovend en repetitief. Dankzij de integratie van Vaidio’s AI-functionaliteiten kunnen klanten nu bestaande camerasystemen intelligent maken en realtime of historische beelden monitoren en analyseren. Hierdoor worden mensen, voertuigen, objecten, patronen en meer gedetecteerd, wat bijdraagt aan een proactievere en efficiëntere reactie op dreigingen. Bovendien ondersteunt het platform het optimaliseren van securitymaatregelen en kan het worden geïntegreerd met Johnson Controls’ Video Surveillance Systems, zoals Illustra IQ Cameras, Exacq Vision Video Management Systems, en andere systemen van derden.

Richting de toekomst
Kasper van Kekem, commercieel directeur bij VAIBS, voegt toe: “Johnson Controls is een bekende naam in de Safety & Security-industrie en actief in diverse marktsegmenten. De pragmatische aanpak van het bedrijf sluit goed aan bij onze visie. Samen bieden we zowel bestaande als nieuwe klanten unieke meerwaarde door het Vaidio-platform op verschillende manieren in te zetten. Ik verwacht dan ook een succesvolle samenwerking. Met deze technologie lopen we samen voorop richting de toekomst!”
Johnson Controls’ Security systems werken al met VAIBS in andere delen van Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf breidt nu de dienst van het Vaidio-platform uit voor klanten in de Benelux en Scandinavië.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner