Zijne Majesteit bezoekt The Hague Security Delta

Donderdagmiddag liet Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander zich bij The Hague Security Delta informeren over de laatste innovaties op het gebied van beveiliging en veiligheid.

The Hague Security Delta is een inmiddels landelijk initiatief om bedrijfsleven, overheid en wetenschap te laten samenwerken op het gebied van innovatie in veiligheid. Behalve dat de maatschappij hiermee is gediend, wordt op deze manier ook het bedrijfsleven gestimuleerd, wat ten goede komt aan de economie en de werkgelegenheid.

Hoog bezoek
Hoewel The Hague Security Delta wel gewend is aan hoog bezoek, was Zijne Majesteit nog niet langs geweest. Dat gebeurde donderdag. Hij kreeg een rondleiding over de Campus, waar ook de redactie van deze website is gevestigd. Algemeen directeur Richard Franken: “Dit bezoek heeft ons in staat gesteld de Koning kennis te laten maken met de grote diversiteit aan initiatieven bij HSD. Daarnaast hebben we kunnen discussiëren over een aantal actuele uitdagingen in de veiligheidssector, zoals het gebrek aan talent op het gebied van ICT-beveiliging, de spanning tussen veiligheid en privacy en de cyberdreiging die gepaard gaat met de opkomst van Internet of Things.” De Koning woonde onder andere een demonstratie bij met de SAM-beveiligingsrobot.

 

Deel dit artikel via: