Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alarm Meldnet

NetworxConnect

SOBA

CDVI

Nimo Dog Security

20face

SmartSD

BHVcertificaat.online

Unii

Gold-IP

Alphatronics

Seris

Avigilon Alta

Kiwa

Explicate

DZ Technologies

Nimo Drone Security

Crown Security Services

i-Pro

Connect Security

Genetec

VBN

Uniview

NIBHV

Regio Control Veldt

Hikvision

HID

Centurion

ASSA ABLOY

Seagate

Secusoft

HD Security

Bosch Security Systems

Eizo

ASIS

Nenova

EAL

Akuvox

Paxton

Oribi ID Solutions

Dero Security Products

Masset Solutions

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

ARAS

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

Brivo

GFT

VideoGuard

2N

IDIS

OSEC

Optex

VAIBS

Securitas

De Beveiligingsjurist

Add Secure

Trigion

Milestone

G4S

Ajax Systems

Sequrix

Advancis

RoSecure

VEB

Service Centrale Nederland

VVNL

JMB Groep

Bydemes

Top Security

Multiwacht

Lobeco

SmartCell

ADI

CardAccess

CSL

Paraat

Hanwha Vision Europe

Koning Willem-Alexander opent hoofdkantoor Boon Edam

8 december 2023
Redactie
16:11

Het 150 jarige Koninklijke Boon Edam kreeg vrijdag hoog bezoek. Koning Willem-Alexander kwam langs om het nieuwe hoofdkantoor te openen. Hij werd welkom geheten door Niels Huber, eigenaar en voorzitter van Boon Edam, en betrad na de officiële openingshandeling door een gloednieuwe draaideur het pand.

Niels Huber hield een openingstoespraak over het 150-jarig jubileum van Boon Edam. Hij benadrukte het belang van Nederlandse familiebedrijven, die trots zijn op het
verleden en enthousiast over de toekomst. Direct daarna leidde hij de koning rond door het nieuwe hoofdkantoor, waarbij ook de productieruimtes werden bezocht en verschillende medewerkers iets mochten vertellen over wat er zoal komt kijken bij het productieproces. Vanzelfsprekend werd ook het experience centre bezocht, waar het heden en de toekomst van toegangsverlening worden verbeeld.

Uitleg door medewerkers
Tijdens de rondleiding vertelden medewerkers van Boon Edam over hun specialisme binnen het bedrijf. Rogier Laseur (16 jaar in dienst) en Eric Petiet (7 jaar in dienst) gaven een presentatie over de afdeling waar deuren worden geassembleerd. Zij lichtten het assemblageproces van de deuren toe en gingen in op het opbouwwerk dat daarmee gepaard gaat. De opbouw is feitelijk
het einde van het productieproces, vóór de deur naar de klant gaat.
Gertjan Zonneveld (27 jaar in dienst) en Patrick Mol (7 jaar in dienst) gaven uitleg over de afdeling waar barriers worden gebouwd. Zij vertelden over de functionaliteit en opbouw van beveiligingspoortjes (barriers).
Mohammed Maslou (25 jaar in dienst) van de zagerij/pons-straat vertelde over de activiteiten in metaalbewerking – met name het bewerken van metalen platen op de ponsnibbelmachine, die in werking was gesteld. Sam (Nausad) Samsoedien (17 jaar in dienst) van de walserij lichtte het proces in de zetterij toe: frees- en walswerk aan de profielen voor de deuren. De koning mocht de machine in werking stellen.
Ramon van Eijl (5 jaar in dienst) van de elektrotechnische afdeling gaf uitleg over de elektrotechniek die de draaideuren bestuurt – mede aan de hand van een werkend model.
Bas de Haas (13 jaar in dienst) en Tjerk Goedhart (8 jaar in dienst) vertelden wat er gebeurt bij Service, het belang van kwaliteit, de wensen van de klant en de veiligheid.
Jeffrey Moenis (1 jaar in dienst) en Bas Walraven (7 jaar in dienst) legden uit wat er gebeurt bij de installatie van een toegangsproduct op uiteenlopende locaties.
Leon Pals (7 jaar in dienst) vertelde over orders die binnenkomen via de verkoop. Hij tekent vervolgens een model en maakt hiervan tekeningen die vervolgens naar inkoop en productie gaan. Hij liet een model zien op zijn scherm.
José Overmars (1 jaar in dienst) van Inkoop vertelde over activiteiten van haar afdeling. Zij ontvangt tekeningen
van de tekenkamer voor ordergerichte bestellingen; bestelt materialen om op voorraad te nemen en beheert deze voorraad.
Jeroen Thuis (10 jaar in dienst) en Marcel Schnatmeier (11 jaar in dienst) gingen in op de ontwikkeling van nieuwe digitale
diensten, onderdeel hergebruik (rest levensduur) en duurzaam (her)gebruik van grondstoffen.
Danielle Kort-Bakker (13 jaar in dienst), Sustainability – Daniëlle vertelde over het ondersteunen van het onderwijs door expertise te delen via stages, doorlopende stages betreffende ‘milieumanagement’ en hoe Boon Edam zijn footprint verder verkleint.
Tot slot hield de koning een gesprek met lokale ondernemers van familiebedrijven.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner