Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Akuvox

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

HD Security

Advancis

Ajax Systems

VVNL

Eizo

Hikvision

VideoGuard

SmartSD

PG Security Systems

Paraat

Centurion

EAL

Eagle Eye Networks

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

NIBHV

JMB Groep

ARAS

Secusoft

Genetec

Uniview

RoSecure

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Securitas

Masset Solutions

G4S

SMC Alarmcentrale

CSL

2N

Nenova

Avigilon Alta

Lobeco

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Add Secure

Explicate

GFT

VAIBS

Gold-IP

Optex

VEB

Milestone

Alphatronics

OSEC

Seagate

Paxton

SOBA

Multiwacht

CardAccess

De Beveiligingsjurist

IDIS

Seris

Connect Security

ADI

DZ Technologies

SmartCell

VBN

Brivo

i-Pro

Bydemes

ASIS

Kiwa

Crown Security Services

Top Security

Trigion

Nimo Drone Security

HID

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

CDVI

20face

Service Centrale Nederland

Unii

Bosch Security Systems

Laatste noviteiten van Amsterdam Security Expo

29 november 2017
Redactie
14:23

Amsterdam Security is alweer bijna een maand geleden, maar we zijn nog niet door de noviteiten heen. Wat was er nieuw op de Expo? In dit artikel het laatste deel van het uitputtende overzicht.

FireSense presenteerde de aspiratiesystemen ASD 531 – ASD 535 van Securiton. Deze onderscheiden zich volgens de leverancier door de modulaire opbouw waardoor uitwisseling van alle onderdelen eenvoudig is. Bovendien kan het leidingenstelsel met meerdere vertakkingen worden toegepast waardoor complete detectoren bespaard kunnen worden.

Nieuw bij Gallagher was Mobile Connect. Dit maakt gebruik van Bluetooth om het openen van deuren met behulp van een mobiele telefoon mogelijk te maken. Hiervoor is wel installatie van een app vereist. Een voordeel is volgens de exposant dat geen kosten voor (verloren) kaarten gemaakt hoeven te worden en dat iemand op afstand geautoriseerd kan worden. De technologie werkt met 2-factor-authenticatie en is geschikt voor meerdere locaties.

IndigoVision toonde de CyberVigilant als noviteit. Dit is een recorder voor videotoezichtsystemen, die het signaleert als cybercriminelen kwaad proberen uit te halen. Dit gaat vrij breed. Zo wordt alarm gegeven als geprobeerd wordt een DDoS-aanval uit te voeren, illegaal toegang te verkrijgen, het netwerkverkeer te verstoren of componenten te herprogrammeren.

Inter Visual Systems presenteerde Titan. Dit is een operatorwerkplekoplossing voor een nette integratie van hardware van verschillende leveranciers. Titan geeft operators een goed overzicht op de werkzaamheden, zegt IVS. Dit geldt niet alleen voor de weergave van beelden of processen, maar ook voor de werkplek. De staat waarin de werkplek verkeert is immers bepalend voor de productiviteit.

Bij Keyprocessor was onder andere Pluto te zien, de nieuwe, slimme netwerkcontroller. Deze is volgens de fabrikant kleiner en compacter, maar tegelijkertijd veel krachtiger dan zijn voorgangers en concurrenten. Met de Orion-controller en toekomstige power management unit Solar vormt Pluto de vierde generatie controllerlijn.

Kno-Tech kwam met de Perimeterlocator. Dit is een draadloos RFID- Perimetersysteem voor het beveiligen van hekwerken. Het kan onder andere PTZ-camera’s aansturen. Ook RFID-controles van de patrouilles/looproute van een bewaker zijn mogelijk. Het PerimeterLocator™ systeem van Kno-Tech is naar eigen zeggen het eerste systeem dat zorgt voor een draadloze beveiliging van omheiningen met behulp van speciale RFID-detectoren, die geen externe voeding of bekabeling vereisen.

Nieuw bij Lasmo was Mistmonster, dat live gedemonstreerd werd. Mist is volgens het bedrijf een uiterst effectieve manier van beveiliging tegen diefstal, inbraak, ramkraak of overval. Met mistbeveiliging eindigt een actie van criminelen onmiddellijk, omdat ze helemaal niets meer kunnen zien. En wat je niet ziet, kun je ook niet stelen!

LoQit is fabrikant van innovatieve elektronische sluitsystemen.
De sloten zijn volgens LoQit ongekend flexibel. Flexibel wat betreft de manier van bediening van het slot, de manier van openen van de deur en de uitgebreide rapportagemogelijkheden. Bovendien kan elke door de klant gemaakte keuze in de toekomst altijd probleemloos worden gewijzigd zonder het slot te hoeven vervangen.

Mobeye kwam onder ander met de ThermoGuard TwinLog voor temperatuurbewaking. Deze alarmeert als de temperatuur buiten de ingestelde waarden komt per telefonische oproep en/of tekstbericht. Daarnaast kan hij temperatuurwaarden loggen en in een online portal weergeven. Een andere noviteit was de GSM deuropener, Mobeye Call-Key. Geautoriseerde personen openen de deur met een simpel telefoontje naar het slot. Enkel als het telefoonnummer geautoriseerd is, zal de Mobeye Call-Key het slot openen. Er zijn geen telefoonkosten voor de beller. Beheer gaat via een portal.

NSC Beveiligingstechniek presenteerde uitbreidingen van de brandmeldcentrales Solution F1 en F2. De F2 kan nu ook gebruikt worden als bluscentrale voor één bluszone. Als meerdere bluszones nodig zijn, is de F1 geschikt. Iedere combinatie is mogelijk van melderringkaarten, 8-groeps conventionele kaarten of bluszone kaarten. Er kunnen bijvoorbeeld acht bluskaarten en één melderringkaart worden geïnstalleerd. Verder toonde het bedrijf de
Ontruiming A NSC MultiVes voor ontruiming met gesproken woord. Dit systeem is gebaseerd op het digitaal overdragen van alarmmeldingen, spraakberichten, reclameberichten en muziek.

Opencard key management presenteerde een systeem waarmee 24 uur per dag sleutels uitgegeven kunnen worden. Bijvoorbeeld voor hotels en autoverhuurbedrijven. Met een vooraf verstuurde persoonlijke code kan de sleutel worden uitgenomen. Ook nieuw was de nachtportierbox of keybox, waarmee 24 uur per dag sleutels uitgegeven en ingenomen kunnen worden, zonder dat er een bemande desk of receptie voor nodig is. Verder waren intelligente sleutelkasten en waardebergingen te zien.

Nieuw bij Osec was het INT-TSI Touchscreen Grade 3 met intercomfunctie van Satel. Dit is geschikt voor zowel beveiliging, bediening van het gebouw als het te woord staan van gasten. Het bedrijf toonde ook de InteGra alarmsystemen voor zowel standaardoplossingen als high-security, al dan niet gecombineerd met woning- en gebouw automatiseringssystemen. De laatste noviteit was het INT-TSI Touchscreen bediendeel voor InteGra. Dit introduceert een nieuwe manier om alarmsystemen en onder andere rolluiken te bedienen via een 7” touchscreen.

Recogtech Palm-ID toonde een systeem waarmee de eigen hand als sleutel te gebruiken is. De Palm-ID bestaat uit een registratie-unit, een controller en een handpalmscanner. Samen leveren deze drie units beveiliging op basis van de modernste biometrische technieken.

De Bunkerkit was een noviteit bij Remtech. Het product biedt inbraakwering (t/mRC6) en kogelwering (t/mFB7) middels een modulaire oplossing waarmee niet alleen wanden, maar ook volledige ruimtes (room in room) kunnen worden gerealiseerd in nieuwbouw of bestaande bouw (retrofit). Verder toonde de exposant veiligheidsdeuren van Heinen. Deze zijn inbraakwerend, kogelwerend en brandwerend. Dit is nog aan te vullen met de eigenschappen: geluidsisolerend, rookdicht, antipaniek, thermisch isolerend, binnendeur of buitendeur.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

SequriX

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner