Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Drone Security

Add Secure

Nimo Dog Security

Kiwa

Connect Security

DZ Technologies

Regio Control Veldt

Hikvision

i-Pro

CardAccess

Alphatronics

HD Security

Advancis

Securitas

SMC Alarmcentrale

Bydemes

Service Centrale Nederland

Nenova

Eizo

ARAS

OSEC

IDIS

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

2N

Seris

JMB Groep

Seagate

HID

Alarm Meldnet

De Beveiligingsjurist

Genetec

Masset Solutions

Dero Security Products

Brivo

Dahua

Optex

GFT

NetworxConnect

VVNL

Bosch Security Systems

Lobeco

Boon Edam

EAL

Explicate

CDVI

G4S

Centurion

VEB

VBN

Secusoft

Avigilon Alta

Gold-IP

Milestone

BHVcertificaat.online

ASSA ABLOY

SOBA

Uniview

VideoGuard

SmartCell

CSL

ADI

Paxton

PG Security Systems

SmartSD

Ajax Systems

Sequrix

RoSecure

Unii

ASIS

Traka ASSA ABLOY

Akuvox

MPL

Crown Security Services

Paraat

NIBHV

Oribi ID Solutions

Top Security

20face

Koninklijke Oosterberg

Trigion

VAIBS

Multiwacht

Landelijke preventiecampagne tegen e-bikediefstal

4 maart 2024
Redactie
17:06

Onder het motto STAAT-E-LEKKER’ is 4 maart een landelijke campagne gestart tegen e-bike diefstal. De ‘STAAT-E-LEKKER’-campagne roept e-bike bezitters op om hun elektrische fiets altijd en overal goed te beveiligen tegen diefstal: extra slot erop, ergens aan vast én doe meer. Want het aantal e-bike diefstallen stijgt schrikbarend snel.

De immense populariteit van e-bikes in Nederland – in 2023 was maar liefst 57 procent van alle nieuw verkochte fietsen elektrisch – is ook bij criminelen niet onopgemerkt gebleven. Uit analyse van aangiftecijfers van de Nationale Politie door S.A.F.E. blijkt dat er een duidelijke verschuiving is van winkeldiefstallen en inbraken naar fietsdiefstal. In 2023 werden naar schatting circa 90.000 elektrische fietsen gestolen, een stijging van ongeveer 45 procent ten opzichte van 2021.

Toolkit
Om de diefstal van e-bikes tegen te gaan, wordt er een grootschalige campagne gelanceerd als onderdeel van een breder initiatief van verzekeraars, de fietsbranche, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. Op de website STAAT-E-LEKKER.nl kunnen geïnteresseerden deelnemen en diverse communicatiemiddelen voor sociale media downloaden uit de toolkit.
Met de campagne ‘STAAT-E-LEKKER’ willen de initiatiefnemers laten zien wat men zelf kan doen om diefstal van een e-bike te voorkomen, zelfs in situaties waar haast geboden is, zoals bij het halen van de trein of het kort achterlaten van de fiets tijdens het boodschappen doen. De campagne biedt verschillende tips, waaronder het beveiligen van de fiets met een extra slot, het vastmaken ervan aan een vast object en het nemen van extra voorzorgsmaatregelen.

De campagne ‘STAAT-E-LEKKER’ is een gezamenlijk initiatief van meerdere organisaties, waaronder Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.), het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), Centrum Fietsdiefstal en verschillende verzekeraars zoals Achmea, ANWB Unigarant, ENRA, Kingpolis, ASR en Univé.

Meer informatie en tips zijn te vinden op de website STAAT-E-LEKKER.nl.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner