Maand van Ontruimen

In oktober organiseert NIBHV (Nederlands Instituut BedrijfsHulpVerlening) de Maand van Ontruimen. In deze maand wordt het belang onderstreept om minimaal één keer per jaar een ontruimingsoefening te houden.

Brand, wateroverlast, stroomuitval, een ongeval met gevaarlijke stoffen, een bommelding of een gaslek: op elke werkplek kan een incident plaatsvinden dat de veiligheid van de mensen in en rond het gebouw direct bedreigt.
Op zo’n moment is een goede, snelle ontruiming van het gebouw van levensbelang. Maar hoe pak je dat aan, een goede ontruiming? Om daarbij te helpen organiseert NIBHV in oktober de Maand van Ontruimen.

Doe mee met de Maand van Ontruimen
De ontruimingsoefening is er in de afgelopen twee coronajaren vaak bij ingeschoten. NIBHV roept bedrijven daarom op de komende tijd weer een ontruimingsoefening te organiseren. Bedrijven kunnen zich melden bij NIBHV dat in oktober via de websites, social media en nieuwsbrieven deze ontruimingsoefeningen onder de aandacht zal brengen.
Om bedrijven te helpen bij het goed voorbereiden van een ontruiming, heeft NIBHV een voorbeeld-ontruimingsplan gemaakt. Ook is er een speciale expertisepagina ontruimen gemaakt.

Deel dit artikel via: