Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Uniview

Bosch Security Systems

OSEC

Advancis

PG Security Systems

Nenova

Optex

CSL

EAL

VVNL

IDIS

Eizo

Ajax Systems

Seris

Regio Control Veldt

SmartCell

VEB

SmartSD

Alarm Meldnet

Milestone

SMC Alarmcentrale

Sequrix

Genetec

Paxton

Hikvision

Seagate

Brivo

GFT

Akuvox

Multiwacht

BHVcertificaat.online

Centurion

Crown Security Services

NIBHV

Add Secure

Securitas

Lobeco

Service Centrale Nederland

RoSecure

HID

CDVI

CardAccess

Top Security

Traka ASSA ABLOY

20face

Hanwha Vision Europe

Gold-IP

HD Security

2N

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

SOBA

Oribi ID Solutions

Secusoft

ARAS

Bydemes

VAIBS

NetworxConnect

ASSA ABLOY

ADI

ASIS

Connect Security

Nimo Dog Security

Eagle Eye Networks

VideoGuard

VBN

Dero Security Products

Kiwa

Trigion

Explicate

Unii

Masset Solutions

i-Pro

DZ Technologies

Paraat

JMB Groep

Nimo Drone Security

Alphatronics

G4S

Marechaussee Schiphol neemt 56 kilo goud in beslag

15 september 2021
Redactie
14:51

De recherche van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft in de afgelopen weken meerdere aanhoudingen verricht in verband met witwassen. In verschillende zaken werd in totaal ongeveer 56 kilogram goud en 150.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Op vrijdag 3 september trof personeel van de douane negen goudstaven met een totaal gewicht van circa 25 kilogram en een geldbedrag van ruim 8.500 euro aan in de bagage van een Nederlandse man. Hij stond op het punt uit te reizen naar Dubai en kon geen goede verklaring geven over de herkomst van het goud en geld. Hierop is hij door rechercheurs van de Marechaussee aangehouden als verdachte van witwassen.
Bij een doorzoeking in een bedrijfspand in Enschede werd nog eens 29 kilogram goud en een geldbedrag van ruim 42.000 euro aangetroffen. De 54 kilo aan goud (met een geschatte waarde van circa twee miljoen euro) en het geld zijn in beslag genomen. Naar de verdachte is een onderzoek ingesteld.

Geldkoeriers
Op maandag 6 september troffen medewerkers van de douane ongeveer 2 kilogram goud (waarde circa 78.000 euro) aan in de bagage van een Italiaanse man en vrouw. Zij waren op doorreis vanuit Dubai naar Italië. Omdat zij geen verifieerbare verklaring konden geven over de herkomst van het goud werden ook zij door rechercheurs van de marechaussee aangehouden als verdachten van witwassen. Naar beide personen is onderzoek ingesteld, het goud is in beslag genomen.
Op woensdag 8 september werd in de bagage van een Turkse man ruim 100.000 euro aan contant geld aangetroffen. Hij was op doorreis vanuit Chili naar Turkije en kon geen goede verklaring geven over de herkomst van het geld en is eveneens door de recherche aangehouden als verdachte van witwassen. Het geld is in beslag genomen. Ook naar hem wordt onderzoek gedaan.
Rechercheurs van de Marechaussee doen onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen te gaan zoals bijvoorbeeld het witwassen van geld, ondermijning of het financieren van terroristische activiteiten.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

SequriX

Wordt een partner