Masset Solutions zet in op procesoptimalisatie met LEAN

Masset Solutions richt zich op procesoptimalisatie door het LEAN-principe te integreren. In de komende periode blijft de organisatie actief werken volgens deze benadering om groei te stimuleren, de werkdruk te verminderen en het werkplezier te vergroten. Continu verbeteren is hierbij de sleutel, wat resulteert in een verhoogde productiviteit, verbeterde kwaliteit en klanttevredenheid.

Masset Solutions is gevestigd in Moordrecht en heeft in de afgelopen 35 jaar een sterke reputatie opgebouwd met advies, ontwerp, levering, installatie, certificering en onderhoud van beveiligingsinstallaties in de breedste zin van het woord. Op het gebied van inbraakbeveiliging, branddetectie, toegangscontrole of cameraobservatie biedt het bedrijf op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van klanten.

Wat betekent LEAN werken?
Bij Masset Solutions streven ze naar een omgeving waarin continu verbeteren in het DNA zit. Het toepassen van het LEAN-principe leidt tot verhoogde productiviteit en meer tevredenheid op de werkvloer. Blom Consultancy is de partner die hen begeleidt bij dit proces met bijbehorende methoden en middelen.
“Het geloof bij Masset Solutions is simpel: continu verbeteren resulteert in verhoogde productiviteit, verbeterde kwaliteit en tevreden medewerkers en klanten”, aldus Richard Masset, commercieel directeur van Masset Solutions. “Als er gestreefd wordt naar verbetering, wordt niet alleen een betere werkomgeving gecreëerd, maar wordt ook gebouwd aan een sterkere toekomst voor het bedrijf en de medewerkers. LEAN werken zien we als de sleutel tot hogere productiviteit, kwaliteit en werkgeluk.”

Kick-off continu verbeteren met LEAN werken
Afgelopen week organiseerde Masset Solutions een energieke kick-off bijeenkomst met alle medewerkers en betrokkenen. Onder het genot van hapjes en drankjes werden de eerste stappen gezet in het proces van continu verbeteren. Er is een kernteam samengesteld dat als basis dient om alle deelprocessen te integreren tot een multidisciplinair plan.
Begin deze week kreeg het LEAN-proces direct een vervolg met een organisatiebrede brown paper-sessie. Elke afdeling kreeg de ruimte om creatieve ideeën de vrije loop te laten en verbeterpunten aan te kaarten. Iedere afdeling werkt aan het verbeteren van processen om als team te bouwen aan innovatie.

Deel dit artikel via: