Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ADI

2N

ARAS

Secusoft

Multiwacht

VAIBS

Eizo

PG Security Systems

Regio Control Veldt

Sequrix

Masset Solutions

NIBHV

Nimo Dog Security

HD Security

Add Secure

Nimo Drone Security

DZ Technologies

G4S

Brivo

Bydemes

Advancis

Securitas

VVNL

CardAccess

EAL

Kiwa

Trigion

Alphatronics

HID

Unii

De Beveiligingsjurist

SmartSD

i-Pro

Alarm Meldnet

SmartCell

VEB

Oribi ID Solutions

VBN

GFT

Hanwha Vision Europe

Akuvox

Nenova

Dero Security Products

IDIS

Seagate

NetworxConnect

Explicate

Bosch Security Systems

SOBA

ASSA ABLOY

20face

Traka ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

RoSecure

Seris

ASIS

Connect Security

Top Security

Optex

VideoGuard

Paxton

Ajax Systems

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

JMB Groep

Hikvision

CSL

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

Genetec

Milestone

Crown Security Services

Lobeco

Uniview

Gold-IP

Paraat

Centurion

CDVI

OSEC

Meerdere vuurwapens van straat in één dag

19 mei 2023
Redactie
05:08

De politie heeft woensdag meerdere vuurwapens inbeslaggenomen op diverse locaties en met uiteenlopende oorzaken. Er zijn meerdere personen aangehouden. Elk vuurwapen wordt onderzocht en er wordt bekeken of het mogelijk gebruikt is bij eerdere misdrijven.

Twee magneetvissers hebben rond 12:45 uur op de brug van de Vissersdijk drie vuurwapens opgevist. Het ging om twee revolvers en een klein pistool. De vuurwapens zijn in beslaggenomen en er wordt onderzocht of ze eerder gebruikt zijn bij misdrijven en hoe lang ze al in het water hebben gelegen.

Gezamenlijke controle op station Schiedam
Een gezamenlijke controle met NS en RET leverde woensdagmiddag rond 13:40 uur drie aanhoudingen en een vuurwapen op. Een groepje van drie jongeren werd gecontroleerd. Twee van hen begonnen, nadat zij gefouilleerd waren, de agenten tegen te houden, zodat de derde persoon weg kon rennen. De derde werd snel gepakt en in zijn tas werd een vuurwapen aangetroffen. Alle drie de jongens uit Maassluis zijn aangehouden. Een 15-jarige en een 16-jarige voor het verzet wat zij pleegden en een 18-jarige voor het bezit van een vuurwapen.

Vuurwapen aangetroffen bij voertuigcontrole
Aan de Jacob van Lennepstraat in Dordrecht werd rond 20:00 uur een voertuig gecontroleerd met drie inzittenden. Het drietal werd verzocht het voertuig uit te stappen zodat zij gecontroleerd konden worden. Uiteindelijk bleek er een vuurwapen verstopt te liggen in het voertuig. De bestuurder van het voertuig, een 32-jarige man uit Dordrecht, probeerde nog weg te komen, maar hij werd alsnog gestopt en aangehouden. De andere twee, 25 en 54 uit Dordrecht, zijn ook aangehouden, omdat het onduidelijk is van wie het vuurwapen is. Bij een aanhouding in een lopend onderzoek werd een voertuig inbeslaggenomen. In het voertuig trof de politie wederom een vuurwapen aan. Ook werd woensdag een 34-jarige man aangehouden voor een bedreiging van een eigenaar van een Rotterdamse coffeeshop. Tijdens doorzoeking van het huis van de verdachte, werd een automatisch vuurwapen aangetroffen.

Tipgeld
Vuurwapenbezit leidt tot gebruik van vuurwapens waarbij slachtoffers kunnen vallen. Om (vuurwapen)geweld in Rotterdam terug te dringen is één van de maatregelen een beloning voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Een tipgever kan daarvoor maximaal 750 euro krijgen. Wie een tip heeft over een vuurwapen kan bellen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Deze afdeling gaat zeer vertrouwelijk om met de gegevens van de melder. De hoofdofficier van justitie bepaalt uiteindelijk of de tipgever met maximaal 750 euro wordt beloond. De politie roept iedereen op om het te melden als men weet dat iemand een wapen bezit. Tippen kan ook anoniem.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner