Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Trigion

Ajax Systems

PG Security Systems

i-Pro

HD Security

Multiwacht

NetworxConnect

Milestone

Nimo Dog Security

2N

VideoGuard

Network Optix

Bosch Security Systems

Masset Solutions

Top Security

Nenova

VEB

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Bydemes

ASSA ABLOY

Sequrix

Paxton

VVNL

HID

SmartCell

Alarm Meldnet

Centurion

Oribi ID Solutions

ARAS

VAIBS

OSEC

SmartSD

CSL

Dero Security Products

Paraat

G4S

Seris

Genetec

Connect Security

CardAccess

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

20face

IDIS

Nimo Drone Security

NIBHV

GFT

Akuvox

CDVI

Service Centrale Nederland

Explicate

Eagle Eye Networks

Unii

Brivo

EAL

SOBA

Uniview

Crown Security Services

Lobeco

DZ Technologies

ADI

Avigilon Alta

Seagate

Traka ASSA ABLOY

Securitas

BHVcertificaat.online

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Kiwa

RoSecure

Add Secure

Regio Control Veldt

Eizo

ASIS

Optex

Advancis

Secusoft

VBN

Gold-IP

Meld Misdaad Anoniem houdt campagne in haven Moerdijk

11 december 2018
Redactie
20:00

De gemeente Moerdijk heeft dinsdag in aanwezigheid van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid het startsein gegeven voor een Meld Misdaad Anoniem-campagne tegen ondermijnende criminaliteit in de zeehaven van Moerdijk.

Criminelen misbruiken de goede faciliteiten en infrastructuur van zeehavens voor hun illegale praktijken. Het gaat om georganiseerde ondermijnende criminaliteit, waarbij mensen in de haven worden geconfronteerd met drugssmokkel, illegale handel, opslag en dumping.

Integraal actieplan
De campagne start begin 2019 en maakt onderdeel uit van het integraal actieplan zeehavens Zeeland Brabant, een samenwerking tussen publieke en private partijen om criminaliteit en ondermijning in de zeehavens tegen te gaan. Het doel is om mensen die in de havens werken en vrachtwagenchauffeurs alert te maken op verdachte zaken en hen te vragen die te melden.
Minister Grapperhaus bezocht in Moerdijk het haven- en industrieterrein om zich te laten informeren over de problemen van ondermijning. Hij zei: “Moerdijk heeft een moderne en groeiende zeehaven; inmiddels de vierde van Nederland. Helaas wordt ook misbruik gemaakt van de haven door bijvoorbeeld smokkel van cocaïne en synthetische drugs. Goed om te zien hoe in Moerdijk de lokale overheid en het bedrijfsleven samen optrekken in de aanpak hiervan. De ogen en oren van ondernemers en werknemers, waaronder veel vrachtwagenchauffeurs, zijn van grote waarde voor een veilige en integere haven.”

75.000 euro subsidie
Burgemeester Klijs van Moerdijk roept bedrijven in het havengebied en de mensen die daar werken op om opvallende zaken te melden. “Zie je dingen die anders zijn dan normaal. Of heb je ergens een onbestemd gevoel over? Als je voelt dat er iets niet klopt, is dat vaak ook zo”, aldus de burgemeester. Door verdachte zaken in het havengebied te melden bij de havenmeester, politie of gemeente, kan er wat aan de misstanden worden gedaan. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Verder heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid aan Moerdijk een bijdrage van 75.000 euro gegeven om een ondermijningsbeeld van de zeehaven Moerdijk te maken ter versterking van de integrale aanpak van de criminaliteit. Hierin trekt de gemeente integraal op met partners, zoals het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC), Openbaar Ministerie en de politie.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner