Messe Essen kondigt kandidaten Security Innovation Awards aan

Dertien beveiligingsbedrijven hebben de laatste rond bereikt voor de Security Innovation Awards, die op 25 september worden uitgereikt bij de start van de vakbeurs Security Essen. Een van de genomineerden is het Nederlandse Amaryllo International, dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie.

Er waren in totaal 75 inzendingen in de categorieën Technology & Products, Services en Fire Prevention en in de nieuwe awardcategorie Cyber ​​Security / Economic Security. Hieruit selecteerde de jury de finalisten die nu worden uitgenodigd om hun innovaties te presenteren. Op basis van de onderscheidende kenmerken van de producten en diensten kunnen Awards worden gewonnen in de classificaties goud, zilver en brons.

Finalisten
De finalisten zijn in alfabetische volgorde: 360 Vision Technology Ltd, het uit Nederland afkomstige Amaryllo International BV, FSB Franz Schneider Brakel GmbH & Co. KG, GroupKom GmbH, Gunnebo Deutschland GmbH, innogy SE, InnoSenT GmbH, ip.access, Jansen Tore GmbH & Co. KG , Kötter Security, Senstar GmbH, Süd-Metall Beschläge GmbH en UrbanAlps AG Switzerland.
Het is de zesde keer dat de Security Innovation Awards worden uitgereikt. Voor de nieuwe categorie Cyber ​​Security / Economic Security (het belangrijkste aandachtspunt bij Security Essen van dit jaar), is professor dr. Hartmut Pohl als jurylid aangetrokken. Hij is voorzitter van het presidentieel werkcomité ‘Privacy en veiligheid’ van de German Informatics Society (GI) en waarnemend partner van softScheck GmbH.

Beoordelingscriteria
De jury bestaat uit twaalf experts en wordt geleid door Jens Washausen, lid van de raad van de Federale Vereniging van Onafhankelijke Duitse Beveiligingsadviseurs en Ingenieurs (BdSI) en chief executive officer van GEOS Germany GmbH. Maar ook studenten aan de opleiding Security Management aan de Universiteit voor Bestuurskunde in Bremen maken deel uit van de jury. De juryleden beoordeelden alle 75 inzendingen op basis van de volgende criteria: innovatief vermogen, voordelen voor de gebruiker, economische haalbaarheid, betrouwbaarheid en redelijkheid. “De dertien finalisten hebben ons overtuigd met hun producten en we kijken reikhalzend uit naar de gedetailleerde presentaties”, zei Julia Jacob, projectmanager van Security Essen.
Daarna moeten de finalisten nog een maand geduld hebben. De officiële uitreiking van de Security Innovation Awards 2018 vindt namelijk plaats tijdens de start van Security Essen op 25 september.

Deel dit artikel via: