Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Service Centrale Nederland

SmartSD

RoSecure

Genetec

Seagate

ASIS

CardAccess

Eagle Eye Networks

VideoGuard

Ajax Systems

Paxton

ASSA ABLOY

Uniview

JMB Groep

Hanwha Vision Europe

Akuvox

Paraat

Kiwa

Nenova

20face

ARAS

Securitas

i-Pro

Unii

EAL

VAIBS

Centurion

Connect Security

Avigilon Alta

Eizo

Alarm Meldnet

SmartCell

Trigion

Gold-IP

Add Secure

Sequrix

Secusoft

ADI

Advancis

OSEC

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

PG Security Systems

NetworxConnect

SOBA

Milestone

Regio Control Veldt

Hikvision

Bosch Security Systems

Alphatronics

GFT

Explicate

G4S

VVNL

Oribi ID Solutions

IDIS

Bydemes

CDVI

Nimo Drone Security

NIBHV

VEB

Seris

CSL

Crown Security Services

SMC Alarmcentrale

VBN

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

HID

Top Security

Brivo

DZ Technologies

BHVcertificaat.online

Lobeco

HD Security

Dero Security Products

2N

Optex

Multiwacht

Milestone helpt Nijmegen met vast en mobiel cameratoezicht

28 mei 2020
Redactie
00:00

Sinds enige tijd maken bodycam’s vast onderdeel uit van het cameratoezicht in Nijmegen. Beelden van deze op het lichaam gedragen camera’s, komen samen met de beelden van vaste camera’s binnen in de Regionale Meldkamer (RTR-NL), waar verwerking plaatsvindt met het VMS van Milestone Systems.

Het cameratoezicht in Nijmegen wordt sinds 2010 gecoördineerd vanuit de Regionale Meldkamer. Hoewel deze gevestigd is in een van de politiebureaus van veiligheidsregio Gelderland-Zuid, is het een onafhankelijke stichting, die mede is opgericht door de samenwerkende gemeenten en de politie. De overheid maakt er gebruik van, maar ook verzorgt de RTR cameratoezicht op bedrijventerreinen in de regio. Directeur Hylco Wijnants zegt dat het gebruik van mobiele Zepcam-camera’s enorm bijdraagt aan de verbetering van het toezicht en de handhaving. Ze worden onder andere gebruikt door medewerkers van hulpdiensten, zoals politie, brandweer en ambulancediensten. De software van Milestone zorgt ervoor dat de beelden op de juiste wijze verwerkt worden en ontsloten worden voor personen die geautoriseerd zijn om ze te bekijken.

tj
Camerabeelden zijn live te ontvangen in de meldkamer en kunnen integraal worden verwerkt, zodat ze van nut zijn voor alle hulpdiensten die er gebruik van maken. Alle beelden worden ook bewaard, zodat ze voor opsporingsdoeleinden kunnen worden gebruikt. Beelden van mobiele camera’s zijn vooral van nut tijdens evenementen, zoals de Vierdaagse van Nijmegen. Hierbij wordt al lange tijd gebruik gemaakt van tijdelijk cameratoezicht, dat inmiddels is aangevuld met bodycam’s. Ook de bodycam-beelden zijn live vanuit de meldkamer te bekijken.

Volgens Wijnants is de Vierdaagse een uniek evenement met een geïntegreerde veiligheidsaanpak, waarbij ook veel andere gemeenten vertegenwoordigers sturen om de beelden in de meldkamer te bekijken. “Vaste en mobiele camera’s helpen duidelijk bij het voorkomen of minimaliseren van incidenten tijdens de festiviteiten.” Tijdens de Vierdaagse is het centrum van Nijmegen opgedeeld in een aantal gebieden die allemaal zijn toegewezen aan een aparte operationeel commandant met een team van acht tot tien politieagenten. In elke zone is minimaal één politieagent aanwezig met een 4G bodycam. Wijnants constateert een duidelijk preventief effect van de zichtbaar gedragen mobiele camera’s, die duidelijk laten zien dat er gefilmd kan worden. “Dat alleen al kan soms een de-escalerend effect hebben.”

Dagelijkse beeldenstroom
De Vierdaagse is natuurlijk maar één evenement. Monitoring ondersteund door camera’s is een dagelijks verschijnsel. In de videocontrolekamer van de RTR-NL op het politiebureau in Nijmegen komen videoclips van vaste camera’s uit allerlei gemeenten en bedrijventerreinen. Daar kunnen videofeeds van mobiele camera’s aan worden toegevoegd.

Alles wordt verwerkt, opgeslagen en doorgegeven via het videomanagementsysteem van Milestone Systems. Politieagenten, zoals Hylco Wijnants die gedetacheerd zijn bij Stichting RTR-NL, bekijken welke beelden naar de meldkamer spoedeisende hulp moeten worden gestuurd. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een 112-oproep de controlekamer binnenkomt, die vervolgens de RTR-NL vraagt ​​om specifieke camerabeelden door te sturen.

Flexibiliteit door Milestone Systems
De flexibiliteit van de RTR-NL is niet alleen een zelfstandige stichting, maar ook voor gemeenten en bedrijventerreinen. De ICT-infrastructuur is zo ingericht dat er merkonafhankelijk kan worden gewerkt op basis van het Milestone Systems videomanagementsysteem. “Natuurlijk hebben we bepaalde technische vereisten, maar ook een zeer open raamwerk. Dat is een groot voordeel van het Milestone Systems videomanagementsysteem. Men kan zich eenvoudig bij ons aansluiten op basis van het Milestone Systems open videomanagementplatform.”

Verschil tussen vaste en mobiele camerabeelden
Wat is het grote verschil tussen vaste en mobiele camerabeelden? Wijnants ziet de flexibiliteit in inzetbaarheid als een groot voordeel van mobiele camera’s, waarbij het nadeel van de mindere kwaliteit van beelden die via een mobiel of draadloos netwerk worden gestreamd, niet meer geldig is.
Mobiele camera’s kunnen overal worden ingezet waar en wanneer ze nodig zijn. Dergelijke camera’s van Zepcam kunnen nu ook live beelden van HD-kwaliteit streamen via het 4G-netwerk. Die beelden zijn zo goed als beelden van sommige vaste camera’s. ‘
Hylco Wijnants, directeur van de Regionale Meetkamer

Grijp direct in dankzij live bodycam-beelden
Een voorbeeld van het ondersteunende bewijs van mobiele camera’s is een politieactie waarbij iemand die betrokken was bij een gevecht een klacht heeft ingediend tegen een inspecterende politieagent. Uit de beelden van de mobiele camera bleek dat de man zelf het incident veroorzaakte. Toen de man zijn beschuldiging wilde voortzetten, werd hij geconfronteerd met de camerabeelden.

“Een ander goed voorbeeld vond plaats tijdens de Vierdaagse, toen iemand onwel werd. Een fietser die in de buurt van het incident was, werd erop gestuurd. Hij had een mobiele camera bij zich waarmee de beelden naar de controlekamer werden gestuurd. De centralist van de Centrale Ambulancepost in de Common Security Control Room van de Security Region werd gevraagd mee te werken door de beelden te bekijken, waarna hij kon aangeven dat de onwel geworden man onmiddellijk moest worden opgenomen omdat hij anders zou kunnen overlijden. mogelijk met gebruik van een draagbare telefoon, maar alleen door de combinatie van een geïntegreerde controlekamer en mobiele camera-inzet. “

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner