Beveiliging nieuws

Onze partners

Bydemes

NetworxConnect

Nimo Dog Security

SmartCell

SmartSD

Koninklijke Oosterberg

ASSA ABLOY

Masset Solutions

20face

Crown Security Services

Milestone

ASIS

VVNL

Eagle Eye Networks

Genetec

Gold-IP

Connect Security

Service Centrale Nederland

Securitas

Bosch Security Systems

Dahua

BHVcertificaat.online

CDVI

Eizo

2N

Nimo Drone Security

Sequrix

Lobeco

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

SOBA

Centurion

EAL

Oribi ID Solutions

Explicate

Multiwacht

Paraat

VAIBS

Secusoft

Boon Edam

Alarm Meldnet

G4S

Top Security

OSEC

Dero Security Products

PG Security Systems

RoSecure

Alphatronics

Seagate

Uniview

CardAccess

CSL

Seris

GFT

JMB Groep

VideoGuard

IDIS

Unii

Ajax Systems

HID

Nenova

VEB

i-Pro

VBN

Trigion

ADI

DZ Technologies

Paxton

Optex

MPL

Hikvision

SMC Alarmcentrale

Kiwa

ARAS

Advancis

Regio Control Veldt

Hanwha Vision Europe

Add Secure

Akuvox

De Beveiligingsjurist

Brivo

Avigilon Alta

HD Security

MPL zet nieuwe stap met intelligent cameratoezicht

21 februari 2024
Redactie
12:33

MPL introduceert in samenwerking met VAIBS de VAIDIO AI alarmcentrale. Het betreft hier een dienstverlening in de vorm van Software as a Service. Een voordeel hiervan is dat installateurs hun klanten snel en zonder gedoe cameratoezicht met geavanceerde kunstmatige intelligentie kunnen aanbieden.

‘Vooruit denken, vandaag doen’, is het motto van MPL. Zo ook bij de introductie van kunstmatige intelligentie op basis van het door VAIBS geleverde VAIDIO-platform, dat ruim dertig vormen van detectie met behulp van camera’s biedt. Zo zijn nauwkeurig personen, voertuigen, objecten en afwijkingen te detecteren of terug te vinden in opgenomen videomateriaal. De kracht van deze oplossing ligt in het vermogen om beveiligingstaken te automatiseren en proactief potentiële dreigingen zoals indringers en onveilige situaties te herkennen.

Voordelen
MPL biedt de technologie van VAIDIO al langer aan. De overstap naar een SaaS-model biedt echter verschillende voordelen. MPL faciliteert daarbij namelijk installateurs bij het precies afstellen van alarmmeldingen, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd en de kans op onnodige meldingen wordt verminderd. Het SaaS-model biedt ook een flexibele en schaalbare oplossing, waarbij klanten continu toegang hebben tot de nieuwste technologische updates zonder dat grote voorafgaande investeringen nodig zijn.

Significante stap voorwaarts
De implementatie van VAIDIO software op de alarmcentrale markeert volgens MPL een significante stap voorwaarts in hoe organisaties hun beveiligings- en operationele uitdagingen benaderen. Door een slimme, schaalbare en efficiënte oplossing te bieden, stelt MPL bedrijven in staat om hun beveiliging te versterken en hun operationele efficiëntie te verbeteren, terwijl wordt voldaan aan de huidige en toekomstige beveiligingsbehoeften.

Snellere respons
De integratie van AI-technologie op de alarmcentrale verbetert zowel de operationele efficiëntie als de veiligheid. Dit gebeurt door de manier waarop videobewakingsgegevens worden beheerd en geanalyseerd fundamenteel te veranderen. De geavanceerde software minimaliseert de noodzaak van constante handmatige monitoring door kritieke situaties en relevante gebeurtenissen automatisch te detecteren. Dat resulteert in een snellere en nauwkeurigere respons op potentiële veiligheidsdreigingen.

Slimme zoekfunctionaliteit
Een van de meest opmerkelijke features van VAIDIO is de slimme zoekfunctionaliteit, waarmee gebruikers efficiënt door uren aan opgenomen videomateriaal kunnen zoeken, wat van onschatbare waarde is voor forensisch onderzoek en real-time beveiligingssituaties. De automatisering van monitoring en alarmering draagt bij aan een verhoogd veiligheidsniveau door proactief alarmsignalen af te geven bij de detectie van potentiële risico’s, wat resulteert in een veiligere omgeving voor zowel het publiek als de te beschermen activa.

Privacy
MPL ondersteunt privacybeleid met VAIDIO AI, in lijn met de AVG/GDPR, door gezichtsanonimisering en sterke encryptie aan te bieden, waardoor individuele identiteiten worden beschermd en de privacy wordt gewaarborgd. Gebruikers hebben controle over hun gegevens en MPL houdt de privacywetgeving nauwlettend in de gaten om technologische vooruitgang te combineren met respect voor individuele rechten.

Gebouwbeheer
Video AI als SaaS is natuurlijk ook te gebruiken als integraal onderdeel van het gebouwbeheer. Daartoe is het te integreren in de functionaliteit van het PSIM-platform WinGuard PSIM waar MPL gebruik van maakt. Door te kiezen voor VAIDIO AI via WinGuard krijgen gebruikers toegang tot toekomstbestendige voordelen zoals snellere reacties, lagere kosten en meer beveiligingsinzicht, waardoor MPL en WinGuard samen zorgen voor veiligere leef- en werkomgevingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner