Beveiliging nieuws

Onze partners

VEB

ASSA ABLOY

ASIS

Alarm Meldnet

ARAS

Brivo

CardAccess

i-Pro

HD Security

Kiwa

CDVI

Paraat

MPL

NetworxConnect

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

SmartCell

20face

Optex

Regio Control Veldt

Nimo Drone Security

VideoGuard

G4S

Centurion

PG Security Systems

2N

Secusoft

Sequrix

Genetec

Eagle Eye Networks

VVNL

Seris

Akuvox

SMC Alarmcentrale

CSL

Connect Security

VAIBS

Alphatronics

Milestone

Crown Security Services

OSEC

Bosch Security Systems

JMB Groep

Oribi ID Solutions

SOBA

Service Centrale Nederland

EAL

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

GFT

Dero Security Products

NIBHV

Dahua

Seagate

Paxton

HID

Trigion

SmartSD

Ajax Systems

DZ Technologies

Explicate

Bydemes

Gold-IP

Uniview

Top Security

Avigilon Alta

Hanwha Vision Europe

Advancis

Securitas

De Beveiligingsjurist

RoSecure

IDIS

Eizo

ADI

Multiwacht

Hikvision

Unii

Lobeco

Nenova

VBN

Nederlander vertrouwt op licht bij voordeur

5 augustus 2016
Redactie
05:32

Een ruime meerderheid van de Nederlanders probeert inbrekers tijdens de zomervakantie buiten de deur te houden door het licht bij de voordeur aan te laten. Dat blijkt uit een onderzoek van Blauw Research onder 1.025 Nederlanders in opdracht van a.s.r.
Maar liefst 62 procent van de ondervraagden gaf aan het licht bij de voordeur als een beproefde methode te zien om het inbrekersgilde buiten de deur te houden. Opvallend is dat Nederlandse huishoudens weinig andere maatregelen treffen.
Nederlanders vinden inbraakpreventie heel belangrijk. Ze nemen echter weinig maatregelen om een inbraak te voorkomen, omdat ze denken dat dit veel geld en moeite kost. Behalve het aanlaten van het licht bij de voordeur is de meest getroffen maatregel het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk, zoals een dievenklauw (46 procent), insteeksloten (45 procent) een driepuntssluiting (39 procent) en een anti-inbraakstrip (32 procent).
Inwoners van kleinere plaatsen nemen meer maatregelen tegen inbraak/diefstal dan stedelingen. Mogelijk is dit ook de reden waarom inwoners van kleinere plaatsen zich veiliger voelen dan inwoners van grote steden. Het hebben van huisdieren, zoals een waakhond, zorgt er niet voor dat mensen zich veiliger voelen dan mensen zonder huisdieren.

Sociale controle belangrijke factor bij inbraakpreventie
Een kwart (25 procent) van de Nederlanders zegt aan digitale buurtpreventie te doen. Een voorbeeld hiervan is de Veiligebuurt-app. Deze app stelt buurtbewoners in staat om elkaar te informeren over mogelijk onraad in de buurt.
Ber Onderwater, relatiemanager Schade bij a.s.r.: “Tijdens de zomervakantie zien inbrekers vaak hun kans schoon. Alleen het licht bij de voordeur aanlaten is niet voldoende om je te weren tegen inbrekers. Een belangrijke preventiemaatregel is samenwerken en buurtpreventie. In de zomermaanden surveilleert de politie vaak extra. Als je buren ook een oogje in het zeil houden ga je met een gerust gevoel op vakantie. Samen alert zijn kost helemaal niks en verkleint de kans op inbraken.”
Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner