Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

HD Security

VVNL

Dero Security Products

Optex

Uniview

Trigion

BHVcertificaat.online

ADI

Paraat

VBN

HID

20face

Top Security

VEB

Alphatronics

Lobeco

Eizo

RoSecure

Hikvision

CDVI

Nimo Drone Security

Masset Solutions

Crown Security Services

Bosch Security Systems

ASIS

Service Centrale Nederland

Milestone

Alarm Meldnet

i-Pro

EAL

Sequrix

Seris

JMB Groep

G4S

Brivo

De Beveiligingsjurist

Genetec

IDIS

Bydemes

Ajax Systems

Network Optix

CardAccess

Seagate

VAIBS

SmartCell

NIBHV

ARAS

OSEC

Eagle Eye Networks

Securitas

2N

SOBA

Traka ASSA ABLOY

Nenova

PG Security Systems

Centurion

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

SmartSD

Secusoft

Regio Control Veldt

Add Secure

SMC Alarmcentrale

GFT

NetworxConnect

CSL

Connect Security

Multiwacht

Unii

Akuvox

ASSA ABLOY

VideoGuard

Paxton

Kiwa

Avigilon Alta

Gold-IP

Advancis

Explicate

Nieuwe aanpak veiligheid kleine bedrijven (VKB) 2014

4 februari 2014
Redactie
11:46

Er komt in 2014 opnieuw geld beschikbaar voor de veiligheid van kleine bedrijven. Dit geld wordt gebruikt om ondernemers, werknemers en hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere veiligheidsrisico’s.

De meest belangrijke aanpassing van de aanpak houdt in dat de ondernemers, per type maatregel, uit meerdere leveranciers (en installateurs) kunnen kiezen. Vooruitlopend op een formeel akkoord van het ministerie van Veiligheid en Justitie kunnen leveranciers vanaf vandaag alvast aanbiedingen indienen.

veilig ondernemen .nl

De nieuwe invulling is mede gebaseerd op de evaluatie van de aanpak in 2013. Na deze evaluatie is een vervolgonderzoek gedaan naar mogelijke scenario’s voor een aangepaste aanpak. Adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) heeft hiervoor gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen en de opdrachtgever, het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit proces heeft geleid tot een aanpak waarbij meer leveranciers en daarmee ook meer installateurs aan kunnen sluiten.

Evenals in 2013 voert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een gratis veiligheidsscan uit bij de ondernemer. Waar mogelijk zal hierbij extra maatwerk worden geleverd. Dit gebeurt vooral door meer branchespecifieke scans aan te bieden. Op basis van de scan krijgt de ondernemer een advies voor organisatorische, bouwkundige, elektronische en/of digitale maatregelen. Wanneer de ondernemer kiest voor een van de VKB-aanbiedingen krijgt hij of zij de helft van zijn investering, tot een maximum van 1000 euro vergoed. Belangrijk verschil met 2013 is dat er per maatregel meerdere leveranciers met een aanbieding in de aanpak zullen worden opgenomen en er dus ook meer installateurs kunnen aanhaken.

Aanbiedingen kunnen, net als in 2013, betrekking hebben op bouwkundige, elektronische, digitale of organisatorische verbeteringen. De criteria waaraan de aanbiedingen moeten voldoen zijn opgesteld door TNO, die de aanbiedingen ook zal beoordelen. Vanaf 4 tot en met 28 februari 2014 kunnen leveranciers aanbiedingen indienen.

Link: ccv-veiligondernemen.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner