Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

VAIBS

2N

VideoGuard

PG Security Systems

NetworxConnect

Bydemes

Nenova

Trigion

Add Secure

Oribi ID Solutions

Unii

OSEC

Explicate

Regio Control Veldt

20face

GFT

DZ Technologies

SmartSD

Optex

Sequrix

ASIS

Centurion

Top Security

Lobeco

HD Security

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

CardAccess

Advancis

Seagate

Avigilon Alta

IDIS

Eagle Eye Networks

ASSA ABLOY

Securitas

Hikvision

Uniview

Masset Solutions

Secusoft

Nimo Dog Security

Genetec

Traka ASSA ABLOY

Brivo

Ajax Systems

Dero Security Products

ARAS

SOBA

Network Optix

NIBHV

Milestone

Service Centrale Nederland

VEB

Eizo

Akuvox

BHVcertificaat.online

ADI

Paxton

Paraat

Crown Security Services

Seris

CSL

HID

SmartCell

Multiwacht

Gold-IP

VVNL

EAL

i-Pro

G4S

RoSecure

VBN

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

Kiwa

Connect Security

Hanwha Vision Europe

CDVI

JMB Groep

Nieuwe thermische camera voor buiten van Axis

6 juni 2013
Redactie
00:55

Axis Communications onthult op SSA 2013 met ´Project 212′ de AXIS Q1931-E die speciaal is ontworpen voor ruige omstandigheden en strenge klimaten.

De camera is een aanvulling op de serie vaste thermische camera’s voor de beveiliging van terreinen. De netwerkcamera maakt thermische beelden met hoge contrasten (resolutie: 384×288) en is de eerste thermische camera met het Corridor Format van Axis. Deze toepassing is met name nuttig bij een effectieve perimeterbeveiliging van bijvoorbeeld industrieterreinen of spoorwegen.

AXIS Q1931-E thermische camera

De AXIS Q1931-E is een robuuste camera in bulletvorm die speciaal ontwikkeld is voor buitenbeveiliging in het donker en onder moeilijke omstandigheden. De camera kan direct buiten worden ingezet voor de beveiliging van locaties waar een snelle opsporing van inbraakpogingen van belang is. Daarnaast biedt de camera met het Corridor Format van Axis een verticaal gezichtsveld. Geschikt voor de bewaking van bijvoorbeeld lange omheiningen en andere perimeters.

“Na de succesvolle introductie van onze eerste thermische netwerkcamera’s stellen we de nieuwe AXIS Q1931-E voor. Dit nieuwe model is voortaan dé referentie voor thermische camera’s voor zowel betrouwbare prestaties als betaalbaarheid. Voorheen lagen thermische camera’s alleen binnen het bereik van beveiligingsinstallaties met een groot budget”, aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. “Dit model is een sterke toevoeging aan de Q-reeks van thermische netwerkcamera’s van AXIS.”

De vier lensopties, de resolutie van 384×288 en de geavanceerde beeldprocessor garanderen een doeltreffender terrein- en perimeterbeveiliging. De vier lensalternatieven bieden een maximale flexibiliteit wat het opsporingsbereik en gezichtsveld betreft: van 220 m (50°) tot 1800 m (6°), naargelang de lens. Daarnaast ondersteunen de camera’s belangrijke IP-video functies zoals H.264 en Motion JPEG, audio in twee richtingen, lokale opslag van de beelden en Power over Ethernet.

Functies van de Q1931-E

  • De AXIS Q1931-E biedt een sabotagealarm, bewegingsdetectie en ondersteuning voor het AXIS Camera Application Platform.
  • De camera is compact en licht, maar tegelijkertijd stevig. Hij heeft zowel een IP66/NEMA4X- als een IK 10-certificaat en is dus bestand tegen water, stof en vandalisme.
  • De camera is bestand tegen alle weersomstandigheden en start dankzij zijn Arctic Temperature Control in elke temperatuur tussen -40 °C en 50 °C (-40 °F tot 122 °F).
  • De camera beschikt over audio in twee richtingen, wat van pas komt als een afschrikeffect vereist is.
  • De camera heeft edge-opslag en een input van 24 VDC/AC.
  • De camera is gemakkelijk te installeren met behulp van het installatiesysteem met slechts één kabel en de ondersteuning voor Power over Ethernet. De eenvoudige mechanische, elektrische en optische installatieprocedure zorgt ervoor dat de camera de juiste beeldkwaliteit levert in elke situatie.
  • De camera is eenvoudig te integreren in bestaande beveiligingssystemen en te combineren met andere producten.

De camera ondersteunt de meeste videobeheersoftware via het Axis Application Development Partner Program enAXIS Camera Station. Dit model is ook compatibel met het AXIS Camera Application Platform, het AXIS Video Hosting System en ONVIF – geschikt voor een eenvoudige integratie in camerasystemen. Ook stelt dit applicatieontwikkelaars in staat om de camera uit te rusten met intelligente functies. Naar verwachting is de AXIS Q1931-E vanaf het derde kwartaal van 2013 te koop.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner