Nieuwe versie van het spel Zestienmiljoenrechters.nl

Er is een nieuwe versie van het internetspel Zestienmiljoenrechters.nl. Het spel maakt met fictieve rechtszaken duidelijk hoe ingewikkeld de afweging tussen het ene recht en het andere recht soms kan zijn. Minister Pechtold wil met dit spel duidelijk maken welke dilemma’s we dagelijks kunnen tegenkomen bij de uitoefening van onze grondrechten.

In het spel krijgt de speler overwegingen en omstandigheden voorgelegd en kan daarover zijn of haar mening geven. De casus met de quizvragen zijn verzonnen, maar zijn wel gebaseerd op echte zaken die voor de rechter zijn gekomen.

Zo is het de vraag of de restauranthouder die kledingeisen stelt aan zijn gasten discrimineert of niet. En als zijn kledingeisen er toe leiden dat hij gasten met een hoofddoek weigert: is dat zijn goed recht of discrimineert hij dan? En als u een politieagent uitscheldt voor homofiel, is dat een belediging? Zestienmiljoenrechters II is het vervolg op Zestienmiljoenrechters I. Het spel is gemaakt in opdracht van het Ministerie van BZK en de Rijksvoorlichtingsdienst.

Link: www.zestienmiljoenrechters.nl

Deel dit artikel via: