Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

GFT

Explicate

ASIS

Secusoft

Optex

Bosch Security Systems

Akuvox

Paraat

SOBA

HD Security

OSEC

ADI

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

HID

Genetec

Advancis

Nenova

Top Security

Service Centrale Nederland

Add Secure

VAIBS

SmartCell

Eagle Eye Networks

Sequrix

SMC Alarmcentrale

ARAS

Eizo

Milestone

CardAccess

2N

i-Pro

Trigion

ASSA ABLOY

NIBHV

Hikvision

CSL

Dero Security Products

Securitas

VBN

Oribi ID Solutions

RoSecure

VEB

JMB Groep

Uniview

Bydemes

PG Security Systems

Lobeco

CDVI

Unii

Alarm Meldnet

Nimo Drone Security

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Brivo

VVNL

IDIS

Kiwa

VideoGuard

Nimo Dog Security

Crown Security Services

Paxton

SmartSD

Masset Solutions

Multiwacht

Gold-IP

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

NetworxConnect

DZ Technologies

Connect Security

Centurion

20face

Avigilon Alta

EAL

G4S

Alphatronics

Seris

De Beveiligingsjurist

10.000 euro voor ontwikkeling van cameratoepassingen

26 maart 2021
Redactie
09:48

In het kader van de tweede App Challenge van Security & Safety Things kunnen ontwikkelaars van cameratoepassingen 10.000 euro winnen. Het gaat om apps die voldoen aan de standaard van S&ST en daarom merkonafhankelijk gebruikt kunnen worden op camera’s die eveneens aan deze standaard voldoen.

Security & Safety Things is opgericht door Bosch en ambieert de enige ‘app-store’ te worden voor bewakingscamera’s. Wie een app ontwikkelt voor bijvoorbeeld het tellen van mensen, hoeft dat dan in de toekomst nog maar één keer te doen en niet voor elk cameramerk apart. Om de app-store een beetje gevuld te krijgen, organiseert S&ST regelmatig App Challenges. Voor de tweede is het tot en met 26 april mogelijk om voorstellen in te dienen voor apps voor specifieke toepassingen op het gebied van beveiliging, veiligheid en bedrijfsoptimalisatie in de detailhandel, transport, stadions en entertainment en de gezondheidszorg. De apps dienen 31 juli gereed te zijn.

Android Open Source Project
De apps dienen ontworpen te worden om op slimme camera’s te kunnen draaien met behulp van het Security & Safety Things open camera-besturingssysteem en het S&ST open IoT-platform, waarmee camera’s verschillende applicaties tegelijkertijd kunnen uitvoeren om verschillende functies uit te voeren. Het camera-besturingssysteem is gebaseerd op het ontwikkelaarsvriendelijke Android Open Source Project (AOSP).
De uitdaging van dit jaar is het maken van innovatieve video-analytische applicaties voor een groot aantal verschillende gebruiksscenario’s, zoals bewaking met drones in stadions of tijdens grote evenementen, detectie van gevechten of diefstal, het opsporen van vandalisme en diefstal op parkeerterreinen en toezicht op hygiëne en PBM-gebruik in zorginstellingen.

Jury
Drie winnaars van de App Challenge worden gekozen door een jury van twintig vooraanstaande integratoren en ontvangen individuele prijzen van elk 10.000 euro. De winnaars worden ook uitgenodigd om hun oplossing te presenteren op de stand van Security & Safety Things (S&ST) tijdens een aankomend evenement, afhankelijk van de coronasituatie. Alle deelnemende ontwikkelaars profiteren gedurende de uitdaging van verschillende co-marketingmogelijkheden met Security & Safety Things.
De winnende apps van de 2020 App Challenge leverden oplossingen voor detailhandel en commerciële gebouwen, transport en smart city, en productie- en logistieke categorieën. Al met al resulteerde de uitdaging in meer dan twintig nieuwe applicaties die werden toegevoegd aan de Security & Safety Things Application Store. De winnaars van de tweede App Challenge worden in augustus bekend gemaakt. Aanmelden kan via deze link.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner