Beveiliging nieuws

Onze partners

Unii

Add Secure

Optex

ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

IDIS

Lobeco

Alphatronics

SMC Alarmcentrale

MPL

EAL

CardAccess

Masset Solutions

SmartCell

ARAS

Secusoft

Alarm Meldnet

Brivo

Service Centrale Nederland

VVNL

VEB

Akuvox

Nimo Dog Security

Avigilon Alta

Multiwacht

ASIS

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

Oribi ID Solutions

Hikvision

Genetec

CSL

Sequrix

Advancis

Uniview

Top Security

Seris

Centurion

HD Security

Milestone

HID

DZ Technologies

Paxton

Seagate

Regio Control Veldt

2N

VAIBS

Explicate

GFT

Dero Security Products

Securitas

NIBHV

Eizo

20face

Dahua

De Beveiligingsjurist

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

RoSecure

SOBA

Eagle Eye Networks

Trigion

Gold-IP

SmartSD

ADI

Crown Security Services

VBN

Kiwa

i-Pro

OSEC

CDVI

NetworxConnect

Ajax Systems

Connect Security

JMB Groep

Bosch Security Systems

G4S

Nenova

Paraat

VideoGuard

1000 euro subsidie voor overvalslachtoffers

7 april 2016
Redactie
07:41

Slachtoffers van een roofoverval kunnen nog tot 1 juli duizend euro subsidie kunnen krijgen voor beveiligingsmaatregelen. Nadim Masri, directeur van Bandit Mistgeneratoren, vertelt er meer over.

Masri: “Laatst sprak ik een dame die thuis was overvallen. Zij moest haar autosleutels afstaan, onder bedreiging met een wapen. Sindsdien voelde ze zich niet meer veilig en vroeg ze mij of mistbeveiliging herhaling zou kunnen voorkomen. Tot mijn verbazing was zij niet op de hoogte van de subsidie voor ondernemers en woningbezitters die slachtoffer zijn geweest van een overval. De overheid heeft namelijk speciaal voor hen een beveiligingssubsidie van 1000 euro ingesteld. Daarmee kunnen ze een mistgenerator, al dan niet in combinatie met een alarmsysteem met overvalknop of een beveiligingscamera aanschaffen.”
Wie de afgelopen drie jaar slachtoffer is geworden van een overval, wordt geadviseerd om deze subsidie te gebruiken om de beveiliging van het woonhuis of bedrijfspand te verbeteren. Aanvullende informatie en het aanvraagformulier is te vinden op de website van het Schadefonds. Voorwaarde is dat de overval tussen 1 januari 2010 en 31 december 2015 heeft plaatsgevonden. Wacht niet te lang, want de aanvraag moet voor 1 juli binnen zijn. “Het kan zijn dat de regeling verlengd wordt, maar dat is nu nog onzeker”, aldus Masri. Een mistgenerator is volgens hem een uitstekend preventiemiddel tegen overvallen. Een goede mistmachine verspreidt heel snel een dichte mist die ervoor zorgt dat de overvaller niets meer kan zien. Bovendien verlaagt mistbeveiliging de kans op fysiek geweld. Op de camerabeelden van overvallen op locaties met een mistmachine is iedere keer te zien dat de overvaller door de mist direct zijn actie afbreekt. Hij kan niet alleen de buit niet meer zien, maar ook niet de personen tot wie hij zijn agressie kan richten.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner