2017 was voor verzekeraars duurste rampjaar ooit

144 miljard dollar bedroeg vorig jaar de verzekerde schade van natuurrampen en andere catastrofes. Dat maakt herverzekeraar Swiss Re bekend, dat daarbij vermeldt dat de schade nog nooit zo hoog is geweest. Vooral het orkaanseizoen in het Caribische gebied heeft daaraan bijgedragen.

Naast verzekerde schade is er ook sprake van economische schade. Deze kwam volgens onderzoeksinstituut Sigma van Swiss Re uit op 337 miljard dollar. Deze schade werd veroorzaakt door 183 natuurrampen en 118 menselijke catastrofes. Onder die laatste categorie vallen onder andere terroristische aanslagen en schepen met migranten die op volle zee ten onder gaan. Daardoor kwamen vorig jaar ruim elfduizend mensen om het leven.

Orkanen
De orkanen Harvey, Irma en Maria die veel schade veroorzaakten op de Caribische eilanden en aan de kust van Texas en Florida zorgden voor de grootste verzekerde schade. In totaal ging het daarbij om ruim 92 miljard dollar. De exacte kosten zijn nog niet bekend, omdat nog niet alle claims zijn verwerkt. Andere grote veroorzakers van verzekerde schade waren de bosbranden in Californië en hevige regenval tijdens de moesson in Nepal, India en Bangladesh.

Gedeeld

Geef een reactie