Beveiliging nieuws

Onze partners

Advancis

ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Centurion

20face

Lobeco

Ajax Systems

2N

Bosch Security Systems

Milestone

Connect Security

Top Security

CDVI

Masset Solutions

Alphatronics

Seris

Unii

Sequrix

Eizo

Crown Security Services

RoSecure

Paraat

SMC Alarmcentrale

Securitas

EAL

Avigilon Alta

Nenova

CSL

Optex

Gold-IP

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Kiwa

SOBA

Seagate

ARAS

G4S

Paxton

Trigion

Multiwacht

Dahua

Brivo

JMB Groep

CardAccess

VVNL

GFT

Uniview

SmartSD

Genetec

Traka ASSA ABLOY

OSEC

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

VAIBS

Add Secure

Alarm Meldnet

Secusoft

HD Security

Akuvox

VBN

Explicate

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

SmartCell

De Beveiligingsjurist

PG Security Systems

HID

MPL

i-Pro

ADI

Nimo Drone Security

IDIS

Service Centrale Nederland

ASIS

Hikvision

Oribi ID Solutions

Dero Security Products

NIBHV

VEB

Bydemes

VideoGuard

25 jaar registeropleiding post-hbo DHM Security Management

25 maart 2019
Redactie
12:50

Maandag 25 maart is het op de kop af 25 jaar geleden dat de eerste post-hbo registeropleiding DHM Security Management van start ging. De initiatiefnemers Bert Duijndam en Rob Ackx konden toen nog niet vermoeden dat de opleiding na ruim honderd lichtingen nog altijd volle klassen zou trekken.

De geschiedenis van de succesvolle opleiding gaat nog wat verder terug. Al op 12 november 1992 startte de eerste van vele gastlessen van de cursus DHM Security Management bij een aantal Hogescholen en Den Haag, Heerlen, Deventer en Den Bosch. Daar vormde de leerstof onderdeel van de post-hbo-opleiding facility management. In augustus 1993 publiceerde het vakblad Beveiliging hierover een artikel met de suggestie om het programma ook als aparte post-hbo-opleiding aan te bieden. Dat leidde tot veel positieve reacties. Reden voor Ackx en Duijndam om vanuit de Haagse Hogeschool een eerste zelfstandige DHM-opleiding te starten. Die ging op 25 maart 1994 van start.

Schot in de roos
Al snel bleek de opleiding een schot in de roos. Volgende lichtingen gingen van start en er werden ‘in company’-opleidingen gestart. Ook vanuit het buitenland was er belangstelling. De opleiding werd onderdeel van een pakket, dat ook Security & Techniek, Security & Recht en nog een aantal andere veiligheidsgerelateerde opleidingen bevatte. Wat goed werkte was de mogelijkheid om als gediplomeerde geregistreerd te worden als RSE (Register Security Expert) bij de Stichting SERN (Security Expert Register Nederland). Later werd daar MSec (Manager of Security) aan toegevoegd, voor wie naast Security Management ook Security & Techniek en Security & Recht had gevolgd. Bijna 25 jaar bleven Ackx en Duijndam zelf als docent actief, tot zij de opleiding kort geleden overdroegen aan SOBA Security Academy, waar de populaire opleiding nog altijd tot wachtlijsten leidt. Dit instituut verzorgt ook al enige tijd de opleiding Security & Techniek en start binnenkort met Security & Recht. Wie interesse heeft in DHM Security Management moet snel zijn, want ook de 105de opleiding, die 8 mei van start gaat, is bijna volgeboekt.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner