Beveiliging nieuws

Onze partners

Masset Solutions

CDVI

BHVcertificaat.online

2N

Advancis

HID

Genetec

OSEC

Hikvision

Milestone

Centurion

Connect Security

Eizo

VVNL

Bosch Security Systems

Secusoft

ASSA ABLOY

Dero Security Products

Nimo Dog Security

Avigilon Alta

Dahua

SOBA

NIBHV

Top Security

Alarm Meldnet

SmartCell

Hanwha Vision Europe

Paraat

Optex

PG Security Systems

Lobeco

SmartSD

NetworxConnect

Nimo Drone Security

Ajax Systems

20face

Brivo

Securitas

ASIS

HD Security

CSL

Multiwacht

Trigion

Seris

Service Centrale Nederland

EAL

Crown Security Services

Nenova

De Beveiligingsjurist

Traka ASSA ABLOY

Paxton

JMB Groep

Add Secure

CardAccess

Uniview

Akuvox

i-Pro

VBN

Bydemes

ARAS

DZ Technologies

Gold-IP

RoSecure

Sequrix

IDIS

GFT

Kiwa

VideoGuard

MPL

SMC Alarmcentrale

VEB

Eagle Eye Networks

VAIBS

ADI

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Regio Control Veldt

G4S

Unii

Explicate

Seagate

37 procent minder woninginbraken door corona

29 mei 2020
Redactie
12:00

Vooral doordat mensen veel minder de deur uitgaan is het aantal woninginbraken sinds het begin van de coronacrisis aanmerkelijk gedaald. Volgens politiecijfers met zelfs 37 procent. Het CCV waarschuwt echter dat inbrekers mogelijk de achterstand willen wegwerken, als de regels verder versoepeld worden.

Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid staan inbrekers in de startblokken om weer toe te slaan. Daarom adviseert het om extra alert te zijn en woningen goed af te sluiten. Zeker op tweede pinksterdag is de kans groot, als veel mensen vanwege de prachtige weersverwachtingen de buitenlucht zullen opzoeken. “Op feestdagen is de kans op een inbraak anderhalf tot twee keer zo groot”, zegt Susanne Schat, adviseur woninginbraken en Politiekeurmerk Veilig Wonen bij het CCV. “Ik beschouw 1 juni als een feestelijke dag. Iedereen heeft wekenlang veilig thuis gezeten en denkt bij het naar buiten gaan niet na over de risico’s van inbraak. Door het mooie weer is de kans groot dat je huis en haard verlaat, terwijl de ramen nog open staan. Dit zijn de momenten waarop een inbreker ongestoord naar binnen glipt. Waar een inbreker tijdens Kerst en Oud en Nieuw graag inbreekt rond 17.00 uur ’s middags, waagt hij zich in het zomerseizoen het liefst rond 12.00 uur ’s middags aan een inbraak. Precies het moment waarop de terrassen open gaan.”

Ramen dicht, deur op slot!
“Met een aantal eenvoudige maatregelen verklein je de kans op inbraak aanzienlijk”, vervolgt Schat. “Om te beginnen moet de woning goed afgesloten zijn. Draai de deur op slot en sluit de ramen, ook als je maar even weggaat of gewoon in de buurt bent. Ook is het belangrijk om waardevolle spullen zoals een handtas, tablet of smartphone uit het zicht te leggen.” Verder raadt zij aan om het hang- en-sluitwerk van de woning te laten checken op de laatste kwaliteitseisen, omdat inbrekers hun inbraakmethodes voortdurend aanpassen. Met veiligheidsmaatregelen volgens het Politiekeurmerk verkleint de kans op een geslaagde inbraak tot wel 80 procent. Verder adviseert Schat om afspraken te maken met buren bij afwezigheid. Die kunnen dan een extra oogje in het zeil houden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner