Aanslag met explosief op coronateststraat Bovenkarspel

De politie kreeg woensdagochtend om 06.55 uur van een beveiliger door dat bij de coronateststraat aan de Middenweg in Bovenkarspel een ontploffing had plaatsgevonden. Er waren meerdere ramen van het pand gesneuveld. Buiten lag een metalen cilinder. Bij het incident raakte niemand gewond.

De politie heeft direct de omgeving rond de teststraat ruim afgezet en doet onderzoek naar het explosief en de herkomst. Waarschijnlijk gaat het om een pijpbom. Voor de veiligheid wordt bij het onderzoek assistentie verleend door de explosieven opruimingsdienst van defensie.
De politie doet buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000. De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.
Bovenkarspel ligt in een gebied in Noord-Holland met op dit moment het hoogste aantal coronabesmettingen. Eerder waren ook al coronateststraten het doelwit van vandalen. In januari werd brand gesticht in de coronateststraat van Urk en eind december werd een poging daartoe ondernomen in Urmond.

Gedeeld

Geef een reactie