Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Paraat

RoSecure

Masset Solutions

Gold-IP

Seagate

Genetec

VAIBS

Hikvision

Eagle Eye Networks

G4S

Sequrix

CDVI

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Bosch Security Systems

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

Paxton

CSL

SMC Alarmcentrale

PG Security Systems

EAL

VVNL

HID

Multiwacht

20face

Oribi ID Solutions

Nenova

Securitas

Avigilon Alta

Ajax Systems

Optex

IDIS

Hanwha Vision Europe

2N

VEB

Top Security

HD Security

Brivo

Akuvox

Advancis

Connect Security

Nimo Drone Security

Bydemes

JMB Groep

Service Centrale Nederland

Kiwa

OSEC

i-Pro

Regio Control Veldt

Secusoft

Seris

VideoGuard

GFT

CardAccess

Trigion

Centurion

BHVcertificaat.online

Add Secure

Lobeco

SOBA

SmartCell

Uniview

SmartSD

MPL

VBN

DZ Technologies

Unii

ASSA ABLOY

Alphatronics

Dahua

Traka ASSA ABLOY

Explicate

Milestone

Alarm Meldnet

ASIS

ARAS

ADI

Eizo

Aantal fietsdiefstallen gedaald van 800.000 naar 500.000

9 oktober 2018
Redactie
11:39

Het aantal fietsdiefstallen is enorm gedaald, zo bleek tijdens een congres over dit onderwerp. Volgens Titus Visser, directeur stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, onder andere doordat fietsen steeds beter te traceren zijn. De vermindering komt niet door daling van het aantal aangiften. Dat steeg juist van 20 naar 25 procent!

Fietsdiefstal tegengaan is volgens Visser in het belang van iedereen en blijft om actie vragen. Hij verwacht dat het fietsgebruik in Nederland met nog 20 procent zal stijgen, als het aantal diefstallen verder teruggedrongen kan worden. Op 8 oktober 2018 vierde het Centrum Fietsdiefstal zijn 10-jarig bestaan met het congres ‘10 jaar in de hoogste versnelling’ met een terugblik en met oog voor de toekomst. In de afgelopen 10 jaar daalde het aantal gestolen fietsen van 800.000 naar 500.000. De aangiftebereidheid steeg in dezelfde periode van 20% naar 25%. “De introductie van connected bikes gaat het speelveld naar mijn overtuiging enorm veranderen”, vervolgt Visser. “Doordat fietsen na diefstal in toenemende mate traceerbaar zijn gaat er een opsporingsvraag ontstaan. De politie zal hier alleen niet aan kunnen voldoen. Ik ben ervan overtuigd dat publiek-private samenwerking hier de sleutel voor succes zal zijn.”

Oprichting Centrum Fietsdiefstal
Al in 2008 sloten veertien publieke en private partijen een convenant voor de aanpak van fietsdiefstal. Direct daarna richtten zij het expertisecentrum Centrum Fietsdiefstal op. Het Centrum Fietsdiefstal heeft onder meer een gemeentelijk stappenplan aanpak fietsdiefstal ontwikkeld, promotieteams ingezet, lokfietsen ingezet en een landelijk dekkend netwerk van Algemene Fiets Afhandel Centrales ingericht.
Het Centrum Fietsdiefstal wordt ingevuld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner