Beveiliging nieuws

Onze partners

Crown Security Services

Uniview

Masset Solutions

Eizo

CSL

Nimo Drone Security

IDIS

CDVI

Nenova

Dahua

Multiwacht

Top Security

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

Genetec

Centurion

Alphatronics

VideoGuard

ADI

Akuvox

Dero Security Products

RoSecure

i-Pro

Service Centrale Nederland

20face

Oribi ID Solutions

VEB

Seris

Secusoft

Eagle Eye Networks

SOBA

Regio Control Veldt

DZ Technologies

Bydemes

Nimo Dog Security

Milestone

HID

EAL

HD Security

Explicate

ARAS

Alarm Meldnet

Hikvision

JMB Groep

NetworxConnect

Seagate

GFT

Hanwha Vision Europe

Traka ASSA ABLOY

MPL

Kiwa

ASIS

Unii

G4S

PG Security Systems

Gold-IP

Advancis

Brivo

Avigilon Alta

OSEC

Paraat

VAIBS

VVNL

Sequrix

SmartSD

Connect Security

Paxton

CardAccess

Securitas

De Beveiligingsjurist

VBN

NIBHV

SmartCell

Trigion

Optex

Add Secure

Ajax Systems

2N

ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Lobeco

AD Misdaadmeter: Het wordt veiliger, maar niet overal

26 mei 2018
Redactie
04:28

Woudrichem is de veiligste gemeente van Nederland en Amsterdam de onveiligste. Dat concludeert het AD uit de zeventiende Misdaadmeter. In Amsterdam en omstreken steeg het aantal inbraken met 7 procent, terwijl dat landelijk daalde met 11 procent.

Met de Misdaadmeter stelt het AD lezers in staat om na te gaan hoe het met de criminaliteit in de Nederlandse steden en dorpen is gesteld. Er wordt daarbij alleen gekeken naar traditionele criminaliteit, die grote impact heeft op de slachtoffers, zoals woninginbraken, autodiefstallen en roofovervallen. Ten opzichte van eerdere jaren neemt in het hele land de criminaliteit af, ook in Amsterdam. In de hoofdstad daalde de criminaliteit echter minder snel dan elders, terwijl bepaalde vormen van criminaliteit juist toenamen. Zo werd er vaker ingebroken en steeg ook het aantal autodiefstallen en overvallen.

Platteland
Niet alleen Amsterdam zelf lijdt onder toenemende criminaliteit. Dat geldt ook voor de buurgemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Er waren in totaal 43 gemeenten waar het aantal aangiften bij de politie gelijk bleef of toenam, waaronder Renswoude, Oldenzaal, Zevenaar, Vlissingen en Baarle-Nassau. Het AD concludeert hieruit dat de criminaliteit op het platteland al een aantal jaren minder hard daalt dan in de steden. Renswoude stond de vorige keer nog op de 364ste plaats van onveiligste steden, maar steeg het afgelopen jaar naar de 253ste plaats. Het AD schrijft dat de landelijke daling van de criminaliteit niet alleen komt omdat mensen minder vaak aangifte doen. Er is namelijk ook naar cijfers van het CBS gekeken, die op enquêtes zijn gebaseerd. In 2017 was 15 procent van de Nederlanders slachtoffer geworden van ‘klassieke’ criminaliteit, terwijl dat in 2016 nog 17 procent was en 20 procent in 2012. Het aantal slachtoffers van geweld bleef in die jaren gelijk.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner