ADO Den Haag op zoek naar hooligans

Voetbalclub ADO Den Haag gaat op zoek naar supporters die tijdens de zondag gespeelde wedstrijd tegen FC Den Bosch vuurwerk op het veld hebben gegooid. Ook wordt onderzocht wie hebben deelgenomen aan strafbare spreekkoren. Daarbij wordt geavanceerde beveiligingsapparatuur ingezet.

Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – FC Den Bosch zegt de club onaangenaam verrast te zijn door het wangedrag en de incidenten die in en rondom het Cars Jeans Stadion hebben plaatsgevonden. ‘Wij keuren de spreekkoren, het vuurwerk en de ongeregeldheden van een klein deel van de aanwezige personen in ons stadion af en distantiëren ons hiervan’, aldus een verklaring. Het vuurwerk werd op het veld gegooid vanaf het vak Midden-Noord, waar de vaste aanhang van ADO Den Haag zit. Te zien waren onder andere spandoeken met teksten als ’KNVB maffia’ en ’ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots’.

Confrontatie
Gedurende het duel zijn volgens de club de richtlijnen van de KNVB gevolgd. Na een drietal oproepen via de stadionspeaker en interventie van stewards en medewerkers van de club is gedurende de wedstrijd escalatie voorkomen. ADO Den Haag betreurt het dat het na de wedstrijd alsnog tot een confrontatie is gekomen en dat ingrijpen van de politie nodig was. Daarbij werden vijf personen aangehouden. De club wil benadrukken dat het deze zaak zeer serieus neemt en alle tot de beschikking staande middelen zal gebruiken om degene die verantwoordelijk zijn voor het wangedrag op te sporen en te laten veroordelen. Het onderzoek naar de schuldigen is inmiddels in volle gang. Daarbij worden camerabeelden en een systeem voor spraakherkenning ingezet. De schuldigen hangt waarschijnlijk een langdurig stadionverbod boven het hoofd.

Gedeeld

Geef een antwoord