AIVD kerstpuzzel 2018 gepubliceerd

Afgelopen week konden fanatieke puzzelaars al een beetje warmdraaien met twee teaservragen, maar vanaf nu begint het echte werk: de AIVD kerstpuzzel 2018 is gepubliceerd. Voor de winnaar heeft de geheime dienst een felbegeerde beker en eeuwige roem in petto.

De AIVD kerstpuzzel 2018 bestaat uit 27 vragen die los van elkaar worden opgelost. Zoals ieder jaar is ook deze editie gemaakt door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), dat de cryptisch omschreven opgaven wederom zal nakijken en beoordelen.

Verdien meer punten met lastige opgaven
Voor het eerst worden er bij het nakijken extra punten toegekend aan deelvragen die het minst vaak worden opgelost. De puzzelmakers willen deelnemers op deze manier op een positieve manier aanmoedigen om geen antwoorden of overduidelijke hints te delen of te publiceren en ook de lastigste vragen op eigen kracht op te lossen.

Download de kerstpuzzel 2018
Wie klaar is om zijn brein aan het werk te zetten, kan hier de AIVD kerstpuzzel 2018 downloaden. Nieuw dit jaar is dat de antwoorden direct zijn in te vullen in het opgavenformulier. Er hoeft dus nog maar één document gedownload te worden.
Wie benieuwd is hoe lang de AIVD kerstpuzzel al bestaat, welke manier van denken helpt bij het oplossen van de vragen en of er nu wel of geen hints in de puzzel staan, kan een kijkje nemen op aivd.nl/kerstpuzzel. Hier is ook te oefenen met eerdere kerstpuzzeledities.

 

Gedeeld

Geef een reactie