Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartSD

Advancis

Bosch Security Systems

Ajax Systems

PG Security Systems

Sequrix

Alphatronics

MPL

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

Top Security

OSEC

ARAS

BHVcertificaat.online

EAL

Uniview

Bydemes

Milestone

VEB

Nimo Dog Security

NIBHV

Avigilon Alta

VAIBS

HD Security

Dahua

Paxton

i-Pro

Nenova

Akuvox

RoSecure

JMB Groep

ASSA ABLOY

Hikvision

Eizo

NetworxConnect

Trigion

SmartCell

VBN

Crown Security Services

SOBA

Secusoft

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

2N

Centurion

Explicate

VideoGuard

Securitas

Oribi ID Solutions

G4S

Connect Security

Gold-IP

Brivo

Add Secure

Seagate

Unii

Multiwacht

Optex

ADI

Kiwa

IDIS

HID

De Beveiligingsjurist

ASIS

GFT

CSL

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

20face

Hanwha Vision Europe

Genetec

Seris

Eagle Eye Networks

CDVI

Alarm Meldnet

Nimo Drone Security

Dero Security Products

VVNL

DZ Technologies

CardAccess

Paraat

Amsterdam schaft eerste elektrische brandweerauto aan

26 januari 2020
Redactie
09:08

Vooruitlopend op de ‘uitstootvrije bebouwde kom’ die het gemeentebestuur van Amsterdam in 2030 gerealiseerd wil hebben, heeft de Brandweer Amsterdam-Amstelland een in Oostenrijk ontwikkelde elektrische Concept Fire Truck (CFT) besteld. De gemeente subsidieert het project.

De elektrische autospuit wordt geproduceerd door het Oostenrijkse bedrijf Rosenbauer International waarmee de brandweer van Amsterdam-Amstelland een innovatief partnerschap is aangegaan. Met dit bedrijf is de afgelopen jaren in Europees verband technische- en brandweerkennis gedeeld.
De energietransitie is in volle gang en ook Brandweer Amsterdam-Amstelland wil haar verantwoordelijkheid nemen. Deze week ondertekende minister Van Veldhoven samen met enkele provincies en gemeenten, waaronder Amsterdam, het Schone Lucht Akkoord. Met deze uitstootvrije autospuit levert de brandweer een bijdrage aan schonere lucht in Amsterdam. De ambitie van de gemeente is om in 2030 een uitstootvrije bebouwde kom te hebben en zo te voldoen aan de adviesnormen van de World Health Organization.

Duurzaam personeelsbeleid
Het voertuig is ook een investering in duurzaam personeelsbeleid, omdat het een diverse personeelssamenstelling optimaal kan ondersteunen. Het heeft een lage instap en materialen staan laag waardoor ze beter te tillen zijn. Door dit soort aanpassingen worden inzittenden die verschillen in lengte, leeftijd, kracht en geslacht ondersteund bij hun dagelijkse werkzaamheden. Zo draagt het voertuig bij aan betere arbeidsomstandigheden en werkomgeving. Tijs van Lieshout, commandant Brandweer Amsterdam- Amstelland: “Door de elektrische autospuit investeert Brandweer Amsterdam-Amstelland in de toekomst. Het voertuig beschikt over de nieuwste technologieën en geeft toegang tot real time information. Ons doel is om in 2030 een emissievrije brandweerorganisatie te zijn.”

Early adopter
Brandweer Amsterdam-Amstelland is samen met de Brandweer van Berlijn een voorloper op het gebied van de inzet van voertuigen op alternatieve energie. Het voertuig kan één uur lang volledig elektrisch operationeel worden ingezet. Ter ondersteuning kan er daarna worden overgeschakeld naar een generator om het accupakket aan te vullen. De autospuit wordt semi-casco opgeleverd waardoor de auto aangepast kan worden aan de specifieke eisen en wensen van deze regio.
De ontwikkeling van de Concept Fire Truck wordt gefinancierd door een bijdrage uit het Innovatiefonds van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en met subsidie van de Gemeente Amsterdam.

Bron: Brandweer.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner