Beveiliging nieuws

Onze partners

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

Seris

Nenova

RoSecure

IDIS

SOBA

Uniview

HD Security

De Beveiligingsjurist

Brivo

HID

OSEC

VEB

Alarm Meldnet

Ajax Systems

ASIS

Genetec

Paxton

Trigion

VBN

20face

Optex

Gold-IP

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Seagate

Paraat

VAIBS

ASSA ABLOY

SmartCell

EAL

Explicate

Oribi ID Solutions

GFT

Top Security

CardAccess

Unii

Sequrix

Connect Security

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

ARAS

JMB Groep

Dero Security Products

Kiwa

Akuvox

VVNL

SmartSD

VideoGuard

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

CSL

Dahua

Advancis

Service Centrale Nederland

Securitas

ADI

Eizo

NIBHV

PG Security Systems

Nimo Drone Security

2N

i-Pro

Add Secure

Secusoft

G4S

Multiwacht

Lobeco

Bydemes

MPL

Milestone

Alphatronics

CDVI

Centurion

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

ASIS benoemt eerste Europe Regional Board of Directors

7 januari 2022
Redactie
08:32

Binnen ASIS International zijn er naast de Global Board of Directors nu ook twee zogenaamde Regional Boards of Directors actief: in Europa en Noord-Amerika. Het initiatief om ook regionale directies in het leven te roepen is onderdeel van de transitie van ASIS naar een nog meer globale governance-structuur.

Met de verandering wordt de 34.000 leden tellende beroepsorganisatie ASIS beter in staat om haar leden en het securityvakgebied zowel wereldwijd, regionaal als lokaal van dienst te zijn. De stap is ook een logisch gevolg van de ASIS-strategie om nog meer nadruk op haar internationale karakter te leggen en tegelijk diversiteit & inclusiviteit na te streven. Een gebalanceerde vertegenwoordiging vanuit de regio’s zal hier sterk toe bijdragen.
De ASIS Europe Regional Board of Directors bestaat uit acht personen die deze positie als vrijwilliger bekleden naast hun werkzaamheden in het securityvakgebied. De acht leden zijn afkomstig uit zeven landen. Erik de Vries, CPP, PSP is de eerste chair van de Regional Board, en daarmee automatisch lid van de Global Board of Directors van ASIS International.

Samenstelling
Naast De Vries bestaat de ASIS Europe Regional Board of Directors uit Stephanie Bergouignan CPP (Vice Chair) uit Frankrijk, Torsten Wolf CPP (Secretary/Treasurer) uit Zwitserland, Radek Havlis CPP uit Tsjechië, Christina Alexander Alexandropoulou uit Griekenland, Samuele Caruso CPP uit Italië, Glenn Schoen uit Nederland en Andy Williams CPP uit het Verenigd Koninkrijk.
De leden van de regionale directies zijn geselecteerd in twee stappen: de eerste helft van de leden is benoemd door de ASIS Global Board, terwijl de andere helft na hun eigen kandidaatstelling zijn geselecteerd door een zogenoemde Nominating Committee, onder leiding van Godfried Hendriks CPP. In het kader van continuïteit zijn leden in eerste instantie voor wisselende termijnen (variërend van 1 tot 3 jaar) benoemd. Vanaf 2023 zal ASIS in de rest van de wereld ook Regional Boards instellen.

Geografische en vakinhoudelijke groepen
Speerpunt van ASIS om haar leden van dienst te zijn is en blijft het lokale chapter (geografisch) in combinatie met de zogenoemde communities (vakinhoudelijk). Voor lokale ASIS-leden is het ASIS Benelux chapter dus gewoon nog het vertrouwde thuishonk. Ook de huidige zes regio’s in Europa met hun Regional Vice Presidents blijven intact.
De Regional Board ziet haar rol dan ook vooral in het slaan van bruggen tussen chapters, regio’s en alle globale ASIS-activiteiten. En zeker niet in het creëren van een extra bestuurlijke laag. Faciliteren en verbinden hebben dan ook prioriteit, dit in combinatie met het versterken van de governance-structuur, zodat ASIS-leden overal op dezelfde manier hun lidmaatschapsvoordelen kunnen benutten.

Acties
Een eerste actie van de nieuwe Regional Board is om heldere taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden te bepalen in het verlengde van de ASIS International strategie. Het gaat dan onder andere om het ondersteunen van het ASIS Europe-congres (eerstvolgende editie in mei 2022 in Praag) en op die manier aan securityprofessionals bieden van een waardevol (en hopelijk fysiek) platform voor kennisdeling. Ook gaat het om het bevorderen van kennisuitwisseling, bijvoorbeeld door hoogwaardige sprekers regionaal uit te wisselen tussen chapters enerzijds en vakinhoudelijke communities anderzijds en het op die manier vormgeven van ASIS’ thought leadership in security en technologie.

Mijlpaal
Ook gaat de Regional Board securitycertificatie (APP, CPP, PSP en PCI) in Europa bevorderen, met name ook in de kleinere chapters en binnen de groep young professionals, dankzij de recente introductie van het Associated Protection Professional-certificaat dat certificering voor een nieuwe doelgroep toegankelijk maakt. De Europese inbreng in het ontwikkelen van ASIS Standards & Guidelines zal verder worden bevorderd, er wordt gewerkt aan het securityvakgebied in brede zin, onder andere via Enterprise Security Risk Management (ESRM) en aan het verder professionaliseren en daarin geven van een stem aan Europese of lokale invloeden. De ASIS Foundation krijgt een luidere stem in Europa, wat zal leiden tot beurzen en onderzoeksmogelijkheden voor securityprofessionals. De fondsen komen via donaties tot stand. En last but not least krijgen de chapters ondersteuning bij het behouden en werven van leden, met als eerste mijlpaal 3.000 ASIS-leden in Europa (de huidige stand is 2.890).

De Regional Board zal weliswaar veelal online vergaderen (niet alleen vanwege COVID-19, maar ook omdat het gewoon efficiënter is) maar wil ook regelmatig fysiek bijeenkomen in combinatie met chapter events en op die manier lokale ASIS-chapters ondersteunen.
Soms wordt er ten onterechte over ASIS International gezegd dat het zo Amerikaans georiënteerd is. Dat is allang niet meer zo. En het feit dat de ASIS Global Board na enkele jaren met enige druk vanuit Europa deze stap zet benadrukt dit op de best mogelijke manier. Het is dan ook aan de leden van de ASIS Europe Regional Board om die stap waar te maken.

Erik de Vries, CPP, PSP
Chairman – ASIS Europa Regional Bord of Directors

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner