Beveiliging nieuws

Onze partners

Connect Security

CSL

Brivo

VBN

Oribi ID Solutions

OSEC

Centurion

NIBHV

Sequrix

De Beveiligingsjurist

Kiwa

Optex

Unii

Paxton

G4S

Eizo

Trigion

SmartSD

ADI

BHVcertificaat.online

SOBA

HID

Seris

Bosch Security Systems

Explicate

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

Milestone

Genetec

HD Security

i-Pro

Add Secure

Lobeco

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

Seagate

EAL

ARAS

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

SmartCell

Crown Security Services

Secusoft

Advancis

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

VEB

VAIBS

CDVI

GFT

CardAccess

Nimo Drone Security

NetworxConnect

ASSA ABLOY

Nenova

PG Security Systems

Bydemes

VVNL

Nimo Dog Security

Masset Solutions

Top Security

DZ Technologies

Paraat

Alphatronics

Regio Control Veldt

Avigilon Alta

VideoGuard

Dero Security Products

2N

Uniview

Hikvision

Gold-IP

20face

Akuvox

Securitas

Multiwacht

ASIS

RoSecure

IDIS

Asscher ‘aanjager’ Centrum voor Veiligheid en Digitalisering

10 september 2021
Redactie
06:40

PvdA-politicus Lodewijk Asscher is benoemd tot ‘aanjager’ van het nieuwe Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. Hier bundelen de KMar, Politieacademie, Saxion Hogeschool, Universiteit Twente, Aventus en de gemeente Apeldoorn kennis en ervaringen op het gebied van veiligheid en digitalisering.

In het nieuwe kenniscentrum kan straks aanstormend talent van de politie en Koninklijke Marechaussee kennismaken met de nieuwste forensische digitale opsporingstechnieken en digitale aanpak van ondermijning. Maar ook medewerkers van maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen er op maat gesneden onderwijstrajecten volgen op het terrein van cybersecurity en cybercrime, die bijdragen aan een veilige- en verantwoorde toepassing van sleuteltechnologieën. Ook kunnen straks studenten studeren voor de bachelor Integrale Veiligheidskunde en als zij klaar zijn doorstuderen in een op maat gesneden masterprogramma.

Onderwijs- en onderzoeksprogramma
In aanloop naar een nationaal kenniscentrum zijn er door de deelnemers verschillende initiatieven gestart. Zo loopt er bij Universiteit Twente een onderzoeksproject voor ondernemers en is hogeschool Saxion dit schooljaar gestart met de opleiding Integrale Veiligheidskunde in Apeldoorn. Daarnaast bereiden alle partijen een nieuw onderwijs- en onderzoeksprogramma voor dat komende jaren in Apeldoorn vorm krijgt.
Lodewijk Asscher gaat zich, gezien de urgentie van deze thema’s op landelijk niveau, de komende 12 maanden inzetten als aanjager voor het Centrum. Lodewijk Asscher: “Veiligheid is steeds meer digitale veiligheid geworden. De afgelopen jaren zag ik vanuit de Haagse politiek de urgentie toenemen om hier wat aan te gaan doen. Ik wil me daarom inzetten om dit centrum een succes te maken. Straks is Apeldoorn de plek waar nieuwe innovatie plaatsvindt en de medewerkers van de toekomst op dit relevante thema worden opgeleid.”

Samenwerking
Apeldoorn is verheugd dat Lodewijk Asscher wil bijdragen aan de ontwikkeling van dit centrum. Wethouder Jeroen Joon: “Ontwikkelingen op het terrein van digitalisering en informatietechnologie gaan razendsnel. Dat geeft veiligheidsrisico’s bij bedrijven waar ik dagelijks mee spreek. Het is daarom van belang dat we in een brede coalitie van kennisinstellingen en bedrijven gedegen samenwerken aan deze opgave.”
Ineke van Oldeniel, vice-voorzitter College van Bestuur hogeschool Saxion onderstreept deze opgave. “Apeldoorn is nu al de stad waar veiligheidsfunctionarissen worden opgeleid. De kracht van dit nieuwe initiatief zit in de blijvende verbreding van ons onderwijsaanbod en de ambitie van de partners om hierin samen hoge kwaliteit te leveren. Op het gebied van digitale veiligheid is een chronisch te kort aan medewerkers. Alleen al de Nationale Politie zoekt in de komende vijf jaar 17.000 nieuwe medewerkers. Bij Defensie staan jaarlijks 8.000 vacatures open en worden er slechts 4.000 ingevuld. Talloze bedrijven, groot en klein, kampen met moeilijk vervulbare vacatures. De vraagstukken zijn dus enorm, net zoals de urgentie.”

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner