Avondklok: 3.600 boetes in eerste nacht

De politie heeft in de eerste nacht ruim 3.600 bekeuringen gegeven voor overtreding van de avondklok. Ook zijn er 25 mensen aangehouden, omdat zij weigerden te vertrekken of openlijk geweld pleegden.

Het beeld op straat was na de ingang van de avondklok overwegend rustig. Er kwam afgelopen nacht 20 procent minder meldingen binnen in vergelijking met een normale zaterdag. Van de mensen die zijn gecontroleerd had 80 procent de juiste papieren bij zich.
Wel waren er twee grote incidenten. In Urk protesteerden tientallen jongeren na 21.00 uur in het havengebied tegen de avondklok. Ze reden met zo’n honderd auto’s toeterend door de haven. Er werd zelfs een teststraat van de GGD in brand gestoken. Er werden twee mensen aangehouden en enkele tientallen boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de avondklok. In Stein zocht een grote groep jongeren de confrontatie met de politie. Politiemensen werden bij deze incidenten bekogeld met vuurwerk, stenen, flessen en molotovcocktails. Na ingrijpen van de politie keerde de rust terug.

Gedeeld

Geef een reactie