Award ‘BHV-er van het Jaar 2018’ naar Aruba

Francis Odor is de BHV’er van het Jaar 2018 geworden. Hij is werkzaam op de ICU van het Dr. Horacio E. Oduber Hospital in Oranjestad op Aruba. Ron Pietersen van KPN in Den Haag en BHV’er van het Jaar 2017, brengt via een persoonlijke videoboodschap zijn opvolger de gelukwensen over.

De ingestuurde nominatie is door de jury gewaardeerd met de eretitel en als volgt omschreven: ‘Francis Odor heeft grote inzet getoond en snel, daadkrachtig opgetreden bij een grootschalige calamiteit op het ziekenhuisterrein. Door directe communicatie en in samenwerking met het BHV-team waarbij hij de leiding had, heeft hij alle personeel van de aansluitende gebouwen geïnformeerd en collega’s, patiënten en andere betrokkenen laten evacueren, totdat het crisisteam het overnam van de BHV. Door zijn daadkrachtig optreden is erger voorkomen. Zijn snelle reactie sluit aan op het thema van dit jaar: Veiligheid kent slechts één tijd.. op tijd! Zijn inzet als BHV’er wordt enorm en heel belangrijk genoemd. Francis weet zijn 125 BHV-collega’s op geweldige wijze te motiveren tijdens de BHV-inzet.’

Landelijke dag van de BHV
De verkiezing is een belangrijk onderdeel van de landelijke Dag van de BHV en vindt dit jaar voor het zevende achtereenvolgende jaar plaats. Aan de titel is een speciaal ontworpen award en een geldprijs van € 1000,- verbonden, evenals € 1000,- ter schenking aan een goed doel. De officiële en feestelijke prijsuitreiking vond maandag 5 november tussen 10.00 en 11.00 uur lokale tijd plaats in het Dr. Horacio E. Oduber Hospital, Oranjestad Aruba.
Alle namen en de organisatie waarvoor de genomineerden werkzaam zijn, staan vermeld op de website van Dag van de BHV.

Rijkswaterstaat goed vertegenwoordigd in nominaties
Op de eervolle staat tweede plaats staat Ewoud Klopstra van Rijkswaterstraat CIV, Lelystad. Op een gedeelde en nog steeds zeer respectabele derde plaats zijn drie genomineerden geëindigd: Peter van der Meulen van Abnamro Bank NV in Utrecht, Patrick Elferink van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Utrecht en Elise Steur, Lbtubing Harderwijk.

Ambassadeur Erik Akerboom, korpschef politie
Akerboom: “Politiemensen weten wat het is om elke dag risico te lopen. Zij doen een stap naar voren als het gevaarlijk wordt. Het belang van een veilige en gezonde werkomgeving heeft binnen de politieorganisatie dan ook een hoge prioriteit. Juist daarom kan ik als ambassadeur van de Dag van de BHV niet vaak genoeg herhalen hoe belangrijk bedrijfshulpverleners zijn.”

20 kandidaten
Dit jaar was een derde van de nominaties vrouw: vijf vrouwelijke kandidaten tegen vijftien mannelijke kandidaten. De genomineerden zijn werkzaam bij diverse organisaties door het hele land en op Aruba. Net als voorgaande jaren schenken organisaties in Nederland, op Aruba en in Vlaanderen, België vandaag aandacht aan Dag van de BHV. Binnen deelnemende organisaties wordt vandaag extra aandacht gevraagd voor de inzet van de bedrijfshulpverleners.

Gedeeld

Geef een reactie