Beveiliging nieuws

Onze partners

Dahua

Centurion

Sequrix

Hanwha Vision Europe

Connect Security

ADI

Dero Security Products

NIBHV

OSEC

Eizo

Crown Security Services

GFT

Traka ASSA ABLOY

EAL

Nimo Drone Security

Paraat

Multiwacht

VBN

Advancis

2N

Oribi ID Solutions

HID

MPL

Nenova

Brivo

Securitas

VideoGuard

ASSA ABLOY

Trigion

RoSecure

Regio Control Veldt

20face

VAIBS

Add Secure

Top Security

Akuvox

Seagate

Paxton

BHVcertificaat.online

Explicate

Lobeco

Gold-IP

CardAccess

Alphatronics

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

JMB Groep

Hikvision

PG Security Systems

Kiwa

VEB

VVNL

HD Security

SOBA

i-Pro

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

Bydemes

SmartCell

CSL

CDVI

Masset Solutions

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Milestone

ASIS

Alarm Meldnet

G4S

Genetec

Secusoft

DZ Technologies

Uniview

Unii

ARAS

IDIS

Ajax Systems

SmartSD

Optex

Seris

Belangrijke veiligheidsupdate voor sommige Hikvision-camera’s

22 september 2021
Redactie
08:11

Hikvision komt met bijgewerkte firmware die een door een ethisch hacker ontdekt beveiligingsrisico verhelpt. Het is voor een aantal cameramodellen belangrijk dat deze firmware zo snel mogelijk wordt geïnstalleerd. Deze beschermt de camera’s tegen zogenoemde command injections.

Hikvision werd in juni 2021 benaderd door een ethisch hacker, die onder de naam Watchful IP actief is. Deze waarschuwde de fabrikant dat hij een belangrijke kwetsbaarheid had ontdekt in de software van een aantal camera’s. Volgens het standaard ‘Coordinated Disclosure Process’ ging Hikvision samen met de onderzoeker aan de slag om de kwetsbaarheid te verhelpen. Vervolgens werd uitvoerig gecontroleerd of command injections niet langer mogelijk waren.

Vergaande mogelijkheden
Het ging om een zogenoemde zero-click-kwetsbaarheid. In een IP-bewakingscamera kan een niet-geverifieerde aanvaller hiermee volledige toegang krijgen tot het apparaat en mogelijk interne netwerken. De onderzoeker gaf details vrij over de niet-geverifieerde remote code-uitvoering (RCE)-bug in bepaalde producten van Hikvision. Het beveiligingslek, getraceerd als CVE-2021-36260, werd bekroond met 9,8 op de CVSS-schaal van ernst. Dat betekent dat een hacker zelfs meer kan dan de eigenaar van het apparaat. Op gevoelige locaties zou zelfs de vitale infrastructuur gevaar lopen. Het lek zou al sinds 2016 bestaan, maar het is niet bekend of er misbruik van is gemaakt.

White hat-hackers
Hikvision is een CVE Numbering Authority (CNA) en werkt samen met white hat-hackers en externe beveiligingsonderzoekers om kwetsbaarheden in de beveiliging van producten te ontdekken en te verhelpen. Dit gebeurt in overeenstemming met de vulnerability management teams van de CVE CNA-partnerbedrijven. De fabrikant voldoet ook strikt aan de toepasselijke wet- en regelgeving in alle landen en regio’s waar hij actief is en doet al het mogelijke om de veiligheid van de producten te garanderen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner