Belgische wapendepot zonder enige controle toegankelijk

Het grootste Belgische wapendepot blijkt amper beveiligd, zo maakt VTM Nieuws bekend. Een verslaggever van de Belgische nieuwszender wist zonder enige vorm van controle het gebouw in Luik binnen te komen.

De Vlaamse reportage laat zien hoe verslaggever Faroek Özgünes aanbelt bij het hek van het depot en zonder enige controle wordt binnengelaten. Ook als hij door het gebouw loopt, schenkt niemand aandacht aan hem. Hij gaat niet naar de ruimte waar de wapens liggen opgeslagen, omdat hij dan strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Automatische oorlogswapens
Volgens VTM liggen er in het Luikse wapendepot rond de tienduizend verschillende wapens. Er liggen jachtgeweren, maar ook zware automatische oorlogswapens. In het gebouw worden in beslag genomen wapens opgeslagen, maar er vinden ook testen plaats van wapens die in België zijn geproduceerd of geïmporteerd.
De verslaggever van VTM was er niet toevallig. De zender was getipt door medewerkers die schande spraken van de slechte beveiliging. Özgünes kon niet anders concluderen dan dat de klacht terecht was. Volgens de waarnemend directeur van het wapendepot is hij een intern onderzoek gestart. Het is te hopen dat hij er ook aan denkt om iets aan de beveiliging te doen.

Deel dit artikel via: