Beveiliging nieuws

Onze partners

Top Security

Avigilon Alta

Eizo

20face

Dero Security Products

ASIS

Seris

Genetec

SmartSD

HD Security

MPL

Masset Solutions

Milestone

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Secusoft

ADI

DZ Technologies

BHVcertificaat.online

NetworxConnect

2N

CDVI

Centurion

SOBA

Traka ASSA ABLOY

Explicate

VideoGuard

Oribi ID Solutions

VVNL

Akuvox

GFT

Paxton

Dahua

VAIBS

Hanwha Vision Europe

Securitas

ASSA ABLOY

Hikvision

EAL

De Beveiligingsjurist

Eagle Eye Networks

Seagate

CSL

Nenova

Trigion

Uniview

VBN

Alarm Meldnet

Service Centrale Nederland

Advancis

Crown Security Services

Sequrix

Add Secure

i-Pro

Bosch Security Systems

Nimo Drone Security

Connect Security

Alphatronics

Paraat

HID

Koninklijke Oosterberg

Kiwa

G4S

NIBHV

Nimo Dog Security

JMB Groep

RoSecure

Optex

Unii

VEB

OSEC

Brivo

SmartCell

Regio Control Veldt

Lobeco

Multiwacht

Ajax Systems

Gold-IP

IDIS

PG Security Systems

ARAS

Bydemes

Beveiligers in burger tegen winkeldieven Den Bosch

27 november 2017
Redactie
16:07

Met toestemming van de politie zetten winkeliers in ‘s-Hertogenbosch de komende periode een speciaal team in tegen winkeldieven en zakkenrollers in de binnenstad. Het gaat om beveiligers van Trigion, die hun geüniformeerde collega’s komen versterken.

Volgens ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch is de drukbezochte binnenstad interessant voor criminelen om als werkgebied te gebruiken. Tijdens evenementen, koopavonden en koopzondagen wordt dat nog erger, om maar te zwijgen van de komende feestdagen. Om de winkelende bezoekers en de ondernemers een veiliger gevoel te geven heeft de politie, in samenspraak met de ondernemersvereniging, afspraken gemaakt ten aanzien van de inzet van extra beveiliging in burger in de binnenstad.

Erg scherp
Omdat de dadergroepen vaak erg scherp zijn op de aanwezigheid van opvallende politie en beveiligers is de pakkans vaak laag, zo concludeert de vereniging. Om niet alleen een veiliger winkelgebied te creëren, maar ook de pakkans te vergroten, zal er tijdens de extra koopmomenten in de binnenstad een extra beveiligingsteam worden ingezet, dat niet als zodanig herkenbaar is. De inzet van dit team in burgerkleding heeft een tijdelijk karakter, maar als de meerwaarde zich heeft bewezen, is het de bedoeling deze vorm van beveiliging structureel in te gaan zetten. Het project is er dus om het toezicht in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch te reguleren en de pakkans van criminelen in de kleine criminaliteit, waaronder winkeldiefstal, overlast, vernielingen, zakkenrollerij enzovoorts, te vergroten.

Speciale smartphone-app
Trigion heeft voor het winkelgebied in het centrum van ‘s-Hertogenbosch ook een app geïntroduceerd, waarmee ondernemers de beveiligers kunnen alarmeren als zij iemand van winkeldiefstal of zakkenrollen verdenken. Die app wordt al een aantal jaren tot grote tevredenheid door enkele tientallen bedrijven gebruikt. Ook wordt gewerkt met een collectieve winkelontzegging voor dieven die meerdere keren zijn betrapt. Deze kunnen nu direct worden aangehouden, wanneer zij een winkel in gaan. Er staan al tientallen veelplegers op de ‘zwarte lijst’ van de winkeliers.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner