Bijzonder collectief winkelverbod in Wageningen

Albert Heijn, Hema, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl en Spar hebben afgesproken dat een betrapte winkeldief voortaan in geen van hun winkels nog welkom is. Dit collectieve winkelverbod vindt plaats onder begeleiding van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Het is volgens het CCV niet het eerste collectieve winkelverbod. Op verschillende plekken in Nederland hebben winkelcentra al een dergelijke maatregel getroffen. Wel is het bijzonder als winkels dergelijke afspraken maken, zonder dat zij in één winkelcentrum zitten. Dat is pas één keer eerder gebeurd. “Supermarkten kunnen zo gezamenlijk het aantal winkeldiefstallen terugdringen”, zegt CCV-adviseur Martijn Wildeboer die het project begeleidt.

Twee jaar geen boodschappen doen
De Wagenings burgemeester Geert van Rumund zegt blij te zijn met dit project. “Het is belangrijk dat klanten prettig en veilig kunnen winkelen. Het winkelverbod draagt voor de supermarkten ook bij aan een veilige werkomgeving voor de winkelier en medewerkers.”
De deelnemende winkels zijn te herkennen aan een sticker bij de ingang. Wie bij een van de deelnemende winkels een verbod krijgt, mag twee jaar lang bij geen van de deelnemende supermarkten boodschappen doen.

Gedeeld

Geef een antwoord