Beveiliging nieuws

Onze partners

GFT

Milestone

DZ Technologies

Bydemes

BHVcertificaat.online

HID

20face

CSL

Uniview

Secusoft

ARAS

MPL

Dero Security Products

NetworxConnect

RoSecure

Regio Control Veldt

EAL

Lobeco

VAIBS

G4S

OSEC

SOBA

Top Security

Explicate

Crown Security Services

CardAccess

Hikvision

SmartCell

Add Secure

SMC Alarmcentrale

VVNL

Ajax Systems

Alphatronics

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Akuvox

ADI

Unii

Optex

CDVI

Genetec

De Beveiligingsjurist

NIBHV

Gold-IP

Connect Security

Sequrix

JMB Groep

Nimo Dog Security

IDIS

Eagle Eye Networks

Oribi ID Solutions

Eizo

Traka ASSA ABLOY

Dahua

Nenova

i-Pro

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

PG Security Systems

Brivo

Bosch Security Systems

Seagate

SmartSD

Paraat

Avigilon Alta

ASIS

VEB

Seris

Trigion

Centurion

Paxton

Multiwacht

Securitas

Kiwa

Advancis

Alarm Meldnet

Masset Solutions

HD Security

2N

Nimo Drone Security

VBN

BOA-vakbond wil coronaboete verhogen naar 1000 euro

12 januari 2021
Redactie
09:07

De huidige boete van 95 euro voor het overtreden van de coronamaatregelen is volgens voorzitter Richard Gerrits van de vakbond BOA ACP veel te laag. Dat zei hij tijdens ‘Dit is de Dag’ op NPO Radio 1. Mensen die willens en wetens de regels overtreden zouden volgens hem 1000 euro aan de broek moeten krijgen.

Eerder werd de boete juist verlaagd van 395 naar 95 euro om te voorkomen dat overtreders een strafblad zouden krijgen. Dat bedrag is volgens Gerrits veel te laag. Mensen zijn gewend een dergelijk bedrag neer te tellen voor een dancefeest, dus zullen het niet erg vinden als het in plaats daarvan aan een boete kwijt zijn. “Als je heel bewust naar zo’n feestje gaat, of erger, je bent de organisator van zo’n feest, dan verdien je wat ons betreft een hoge boete”, zei de voorzitter van de bond BOA ACP.

Stelselmatig de regels overtreden
Het gaat Gerrits niet om mensen die per ongeluk vergeten een mondkapje op te doen, maar om ‘rotte appels’. Daarmee doelt hij op mensen die keer op keer illegale dancefeesten bezoeken en met name de organisatoren van die feesten. Ook wil hij dat ondernemers harder worden aangepakt als die stelselmatig de regels overtreden, door bijvoorbeeld te veel klanten in een winkel toe te laten. De laatste tijd stijgt de spanning bij ondernemers, zeker nu het einde van de huidige lockdown nog lang niet in zicht is. Sommige restaurants dreigen de deuren toch te gaan openen, ook al mag dat niet van de regering. Gerrits vindt dat de eigenaar dan een hoge boete verdient en de staatssteun moet terugbetalen. Daar was Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland het niet mee eens. Hij erkent dat ook ondernemers zich aan de wet moeten houden, maar zei tijdens ‘Dit is de Dag’ er wel begrip voor te hebben dat zij naar dit soort noodmaatregelen grijpen als het water hen tot over de lippen staat en zij niets meer te verliezen hebben.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner