Beveiliging nieuws

Onze partners

Sequrix

GFT

Crown Security Services

Regio Control Veldt

Milestone

Genetec

JMB Groep

Seris

Avigilon Alta

VEB

Securitas

Bosch Security Systems

Gold-IP

SmartSD

Uniview

HD Security

Nimo Dog Security

PG Security Systems

HID

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

VideoGuard

IDIS

ASIS

Alarm Meldnet

Connect Security

Nenova

Eizo

Traka ASSA ABLOY

Brivo

Service Centrale Nederland

Unii

ADI

Alphatronics

G4S

Ajax Systems

OSEC

VBN

Paraat

SOBA

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

Bydemes

DZ Technologies

Add Secure

Optex

Secusoft

RoSecure

NIBHV

Dahua

Centurion

Explicate

SmartCell

VAIBS

Kiwa

Dero Security Products

ARAS

Paxton

i-Pro

CSL

20face

Advancis

VVNL

MPL

CDVI

Trigion

Nimo Drone Security

De Beveiligingsjurist

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

Top Security

Seagate

BHVcertificaat.online

2N

EAL

CardAccess

Lobeco

Hanwha Vision Europe

Akuvox

NetworxConnect

Hikvision

Boa’s Arnhem werken nu met informatiegestuurde handhaving

25 februari 2017
Redactie
10:00

Alle meldingen over calamiteiten, overlast of zelfs losse stoeptegels komen in de gemeente Arnhem sinds kort binnen via één app. Handhavers kunnen met deze app op hun smartphone precies zien waar ze moeten zijn en wat er aan de hand is.

“Er zijn vaak allerlei trends die lang niet altijd overeenkomen met de feiten”, zegt Robbert van Rooij, afdelingshoofd Vergunning en Toezicht bij de gemeente Arnhem in toezine.nl. “Door beschikbare databronnen te koppelen en te voeden met nieuwe meldingen, krijg je die feiten beter in zicht. En dat geeft beleidsmakers enorme houvast bij het vaststellen van prioriteiten en van de benodigde inzet van handhavers.” De app ‘Informatiegestuurde Handhaving Openbare Ruimte’ stelt data uit verschillende bronnen on the fly – dus op ieder gewenst moment – beschikbaar aan handhavers. Het zelflerende systeem geeft de dichtstbijzijnde boa direct informatie over een situatie die om aandacht vraagt. Dat kan gaan om een omgevallen boom, geluidsoverlast of bijvoorbeeld hondenpoep. De boa kan vervolgens een rapport met foto’s opstellen en zo nodig een bekeuring uitschrijven.

Effect
Het effect is volgens Van Rooij direct merkbaar. Sinds de invoering zijn er veel minder boa’s op kantoor. Het aansturen van de handhavers gebeurt door een systeem dat de meldingen zo efficiënt mogelijk verdeelt over de beschikbare mankracht op straat. Daarnaast kan het systeem op basis van beschikbare data ook bepaalde trends voorspellen. Op basis daarvan worden bijvoorbeeld in het weekend meer mensen ingezet dan normaal. Van Rooij: “Hoe meer databronnen we in de toekomst toevoegen – zoals weersinformatie of demografische gegevens – des te groter wordt die voorspellende waarde. De grootste drempel bij de uitbreiding van de app is volgens Van Rooij de privacywetgeving. Die werkt volgens hem vertragend voor dit soort innovaties. “We zijn helemaal niet op zoek naar privégegevens, maar naar meta-data over een bepaalde wijk. Die kan van grote meerwaarde zijn voor het voorspellend vermogen van ons systeem.” De plattegrond van Arnhem is voor de app in gebieden van 200 bij 200 meter ingedeeld. Dat geeft een fijnmazig beeld van de stad, zodat met informatiefilters op wijkniveau nuttige gegevens beschikbaar komen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner