Beveiliging nieuws

Onze partners

Top Security

SOBA

Akuvox

Centurion

Bydemes

Securitas

Sequrix

Alphatronics

Explicate

De Beveiligingsjurist

EAL

Paxton

Regio Control Veldt

Unii

ADI

Masset Solutions

Eizo

Connect Security

Secusoft

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

20face

HID

CSL

Oribi ID Solutions

DZ Technologies

Nimo Drone Security

Gold-IP

SmartSD

Optex

Nenova

Kiwa

i-Pro

Advancis

VideoGuard

BHVcertificaat.online

Hikvision

Multiwacht

Genetec

GFT

CardAccess

2N

Bosch Security Systems

JMB Groep

VBN

Seris

Service Centrale Nederland

Trigion

VAIBS

Hanwha Vision Europe

Avigilon Alta

ARAS

MPL

OSEC

Seagate

IDIS

NIBHV

VVNL

ASSA ABLOY

CDVI

Nimo Dog Security

Lobeco

Ajax Systems

SmartCell

Paraat

Add Secure

HD Security

Uniview

NetworxConnect

Crown Security Services

SMC Alarmcentrale

Milestone

RoSecure

Dero Security Products

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

ASIS

Brivo

VEB

G4S

BOA’s kunnen minderjarigen doorverwijzen naar Halt

4 november 2016
Redactie
09:10

Jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen bij overtredingen doorverwezen worden naar Halt. Dit kan ook door buitengewoon opsporingsambtenaren gebeuren, als daar over lokale afspraken zijn gemaakt.

De BOA’s kunnen de jongeren doorverwijzen op basis van lokale afspraken die worden samengesteld in de driehoek; burgemeester, politie en officier van Justitie. Maar ook projectmatige aanwijzing van het Openbare Ministerie (bijvoorbeeld tijdens de vuurwerkperiode van 1 december 2016 tot en met 31 januari 2017. Politie en BOA’s hebben een gedeelde verantwoordelijkheid met betrekking tot toezicht en handhaving van leefbaarheid en veiligheid in een gemeente.

Bewust
Haltstraf is feitelijk een pedagogische interventie. Halt maakt jongeren bewust van hun grensoverschrijdend gedrag. De haltmedewerker begeleidt jongere en ouders bij het vinden van oplossingsvaardigheden om uiteindelijk te komen tot handelingsalternatieven. Dat wil zeggen dat de jongere leert zich anders te gedragen. De leeropdrachten en het excuusgesprek dragen hieraan bij.

Specialist
Halt kijkt altijd of er nog meer speelt: thuis, op school of binnen de vriendengroep. Als extra zorg nodig is, verwijst Halt door naar de juiste specialist, zoals jeugd- of verslavingszorg. Halt bespreekt dit natuurlijk eerst met de jongere en zijn ouders. Jongeren leren tijdens de Halt-straf wat de gevolgen van hun gedrag zijn. Ze leren ook dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben bij het maken van keuzes. Eventueel kijkt Halt samen met de ouders naar wat nodig is om hen te steunen bij de opvoeding. Halt betrekt ook andere professionals en vrijwilligers bij zo’n traject, zoals sporttrainers en docenten.

Deze en meer onderwerpen zullen 14 november aanbod komen tijdens de workshops op de 10e editie van de Dag van de BOA. René Pillen, relatiemanager bij Halt zal tijdens zijn workshop verder ingaan op de inhoud van deze leerstraffen en het werkproces voor BOA’s om te kunnen doorverwijzen naar Halt.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner