Beveiliging nieuws

Onze partners

Top Security

VBN

Seris

VEB

Optex

Explicate

Uniview

SmartSD

SmartCell

EAL

ADI

Nenova

NetworxConnect

RoSecure

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Dahua

VideoGuard

Multiwacht

Centurion

MPL

Genetec

Sequrix

Dero Security Products

Connect Security

SOBA

Kiwa

Akuvox

2N

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

VAIBS

BHVcertificaat.online

Paraat

ARAS

Crown Security Services

HID

G4S

Bydemes

Trigion

Avigilon Alta

Add Secure

GFT

HD Security

VVNL

JMB Groep

Gold-IP

i-Pro

Lobeco

NIBHV

PG Security Systems

ASSA ABLOY

Eizo

CSL

Alphatronics

CardAccess

Advancis

Milestone

Hikvision

IDIS

Bosch Security Systems

Paxton

ASIS

20face

Alarm Meldnet

Masset Solutions

Koninklijke Oosterberg

Regio Control Veldt

De Beveiligingsjurist

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

Seagate

Eagle Eye Networks

CDVI

Unii

OSEC

Oribi ID Solutions

Brivo

Nimo Drone Security

Secusoft

Securitas

Boa’s ontstemd over 300 euro bonus politie

4 november 2020
Redactie
16:48

De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zijn boos dat zij niet dezelfde financiële waardering krijgen als hun ‘collega’s’ bij de politie. Zij zeggen zich net zo hard extra ingezet te hebben tijdens de coronacrisis.

“We gunnen de politie deze bonus van harte, maar onszelf ook”, zegt voorzitter Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond. Hij vindt dat de boa’s net zo goed vooraan hebben gestaan in de frontlinie. Ook voorzitter Richard Gerrits van Vakbond BOA ACP wijst erop dat zijn achterban het sinds het begin van de pandemie geen moment rustiger heeft gehad. De nieuwe regels zullen volgens hem voor nog meer werkdruk zorgen, terwijl er al onderbezetting is door ziekte en quarantaine-gevallen.

300 euro netto
Alle politiemedewerkers tot schaal 15 ontvangen bij hun decembersalaris een bonus van netto 300 euro vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis. “Ondanks de krapte bleven agenten hun verantwoordelijkheid nemen. Daarvoor mogen wij als samenleving groot respect hebben”, zei minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid. Het idee van de bonus is afkomstig van korpschef Henk van Essen van de Nationale Politie. Het geld komt uit een besparing op regelingen waarvan vanwege corona minder gebruik werd gemaakt.

Financiële schouderklop
Volgens Van Essen weegt de beloning nog niet op tegen de extra inzet van het personeel de gezondheidsrisico’s die het loopt. Een ‘financiële schouderklop’ zorgt er echter wel voor dat de werkvloer ziet dat de extra inzet niet onopgemerkt blijft bij de top. De politiebonden zijn blij, maar wijzen er wel op dat het geld van de politie komt en niet van de regering. Zij hadden ook van de minister een gebaar verwacht.
De werkdruk blijft voorlopig hoog bij de politie. Daarvoor zorgen onder andere demonstraties en verwarde personen. Dergelijke incidenten zorgen ervoor dat steeds meer functionarissen met bureaufuncties de straat op worden gestuurd. Om de capaciteit te vergroten worden de politie uitgebreid en de opleiding verkort, maar dat zal pas rond 2024 effect hebben.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner