Burgerwacht bewaakt pinautomaten in Nijmegen

Sinds woensdagnacht wordt in Nijmegen een aantal pinautomaten bewaakt door de actiegroep Rechtsaf, naar eigen zeggen een vriendengroep van zo’n 25 man. Onder de naam PIN Defensie wil de groep het aantal berovingen van gebruikers van de automaten terugdringen.

Eerder adviseerde de Nijmeegse burgemeester Bruls al om niet ’s avonds en ’s nachts te gaan pinnen, maar dat vindt initiatiefnemer Michael van de Bergh een verkeerd signaal. Hij is van mening dat burgers zich altijd veilig moeten kunnen voelen en noemt het belachelijk dat de burgemeester het probleem niet aanpakt. “Daarom staan wij de komende tijd paraat om te doen wat de overheid zou moeten doen”, zegt hij in De Gelderlander.

Golf van overvallen
Nijmegen wordt geteisterd door overvallen. Niet alleen op gebruikers van pinautomaten, maar ook op winkels en restaurants zijn sinds half december zestien overvallen gepleegd. Rechtsaf deelt nu flyers uit om mensen te waarschuwen en patrouilleert op tijden dat het risico op een overval groot is. Bij onraad wordt de politie erbij gehaald, aldus Van de Bergh. Bruls heeft laten weten achter het initiatief te staan, zolang normale burgers er maar niet door worden afgeschrikt. Hij ontkent echter dat de overheid niets doet. Er wordt extra gepatrouilleerd, maar er kan niet bij elke pinautomaat een agent worden geplaatst.

Gedeeld

Geef een antwoord