Beveiliging nieuws

Onze partners

Crown Security Services

VVNL

Top Security

Akuvox

GFT

JMB Groep

RoSecure

SmartSD

Secusoft

ASIS

CardAccess

Nimo Drone Security

ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

VAIBS

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

Hikvision

Bydemes

Uniview

Hanwha Vision Europe

HD Security

2N

Paxton

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

Multiwacht

Nenova

Sequrix

Unii

Securitas

Brivo

Advancis

Connect Security

Seagate

DZ Technologies

Paraat

Explicate

ARAS

NetworxConnect

HID

20face

Dahua

Trigion

VEB

NIBHV

Lobeco

SMC Alarmcentrale

CDVI

Gold-IP

Masset Solutions

Milestone

Seris

Alphatronics

Add Secure

OSEC

SOBA

Nimo Dog Security

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

SmartCell

MPL

EAL

ADI

Bosch Security Systems

Eizo

Avigilon Alta

CSL

Kiwa

G4S

Genetec

i-Pro

VideoGuard

Optex

VBN

Eagle Eye Networks

Centurion

Dero Security Products

IDIS

Certificatieschema voor persoonlijke alarmering

21 oktober 2016
Redactie
12:24

Het certificatieschema ‘Mobiele Beveiliging’ van Kiwa NCP is uitgebreid met een onderdeel voor persoonlijke alarmering. Hierdoor is het mogelijk geworden om ook beveiliging van personen gecertificeerd te krijgen.

De apparatuur die gebruikt wordt voor deze toepassing, moet gecertificeerd worden volgens dit certificatieschema. Het gaat om apparatuur die is uitgerust met een noodknop om een alarmsignaal af te geven aan de alarmcentrale en een meeluistermogelijkheid voor de centralist in de meldkamer. Hierdoor kan onder certificaat de beveiliging van belangrijke personen, criminelen en alleenwerkers ingevuld worden. De toepassing van het beveiligen van alleenwerkers is ook breed. Het gaat hierbij om mensen die op afgelegen locaties alleen moeten werken of om mensen die op locatie moeten werken waarbij de kans op agressie aanzienlijk is. Dit schema is volgens Kiwa NCP een kans voor de beveiligingsmarkt om het kwaliteitsniveau van deze toepassing een positieve stimulans te geven en de afnemers een beveiligingsproduct aan te kunnen bieden waarbij de meerwaarde van hun dienst onderscheiden is.

Alarmsysteem
In het certificatieschema ‘Mobiele Beveiliging‘ is invulling gegeven aan de kwaliteitsborging van de dienst om voertuigen, werktuigen en vaartuigen te beveiligen tegen diefstal.  Objecten worden voorzien van een alarmsysteem, die deze diefstal meldt aan een alarmcentrale. De installaties en inbouw van dit soort systemen verloopt via de erkenningsregelingen van Kiwa SCM. De organisatie om deze alarmsystemen goed aangesloten te krijgen en te houden verloopt via het schema ‘Mobiele Beveiliging’. De alarmsystemen melden hun alarmen door aan de meldkamer, die gecertificeerd zijn volgens  het certificatieschema ‘Particuliere Alarmcentrale‘ of  volgens de Europese norm EN50518 voor ‘Monitoring en alarm ontvangstcentrales’. Alleen deze gecertificeerde partijen mogen deze alarmsignalen volgens de wet Particuliere Recherche Bureaus doormelden aan de politie. Kiwa NCP verzorgt deze certificatie.

Voor afnemers is hun persoonlijke beveiliging nu dus ook mogelijk onder certificaat, wat resulteert in een geborgde beveiliging en ook invulling geeft aan een constante stimulans aangaande de beveiligingsconcepten rondom persoonlijke beveiliging.

Kijk voor meer informatie op de website van Kiwa NCP.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner