Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Dog Security

IDIS

Explicate

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

Alphatronics

SmartCell

Bydemes

Crown Security Services

Sequrix

Paraat

VideoGuard

Secusoft

HID

Seagate

Unii

NetworxConnect

Advancis

Optex

VVNL

VEB

Eagle Eye Networks

JMB Groep

Regio Control Veldt

Lobeco

Nenova

Centurion

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Uniview

SmartSD

Seris

CDVI

PG Security Systems

i-Pro

Connect Security

2N

Dahua

Kiwa

EAL

GFT

CSL

CardAccess

Paxton

De Beveiligingsjurist

MPL

Bosch Security Systems

VAIBS

Genetec

VBN

ADI

ARAS

Akuvox

Milestone

Oribi ID Solutions

Add Secure

G4S

DZ Technologies

Alarm Meldnet

ASIS

Hanwha Vision Europe

NIBHV

Multiwacht

Brivo

Eizo

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

SOBA

20face

Ajax Systems

Gold-IP

Top Security

OSEC

RoSecure

Securitas

HD Security

Masset Solutions

Trigion

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

Consumentenbond: deel beveiligingscamera’s te hacken

3 juli 2019
Redactie
07:03

Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met internet, zijn niet altijd goed beveiligd. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. zes van de twaalf onderzochte IP-beveiligingscamera’s bevatten kwetsbaarheden. Drie camera’s bleken door hackers over te nemen of uit te schakelen.

De Alecto DVC-215IP, de D-Link DCS-2670L en de Eminent EM6360 gebruiken een oudere netwerktechniek om apparaten bereikbaar te maken via internet. Doordat ze slecht zijn ingesteld, kunnen hackers ze van afstand benaderen, uitschakelen, beeld en geluid onderscheppen of de camera’s door een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) onbruikbaar maken. Daarnaast blijken hackers achter logingegevens van gebruikers te kunnen komen en zo accounts over te kunnen nemen.

Niet versleuteld
De camera’s van Alecto en D-Link blijken ook niet alle gegevens versleuteld te verzenden, terwijl dit wel zou moeten bij apparaten die verbonden zijn met internet. Hetzelfde geldt voor de Foscam FI9900P, de Smartwares C923IP en de Ezviz C3W. Bij de laatste drie camera’s ontdekten de onderzoekers ook nog een aantal andere kwetsbaarheden, maar die zijn minder ernstig en moeilijker te misbruiken.
De Consumentenbond heeft de betrokken fabrikanten en het Agentschap Telecom ingelicht. Alecto heeft voor zijn camera een software-update uitgebracht, die het probleem moet verhelpen. Consumenten moeten deze wel zelf installeren. Smartwares laat weten dat er een nieuwe app beschikbaar is waarin de problemen verholpen zouden moeten zijn en te werken aan een update voor de camera.

Ondergeschoven kindje
De andere fabrikanten reageerden niet, bleven vaag over welke maatregelen zij zouden treffen of voerden maar een deel van de voorgestelde verbeteringen door.
Volgens Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, laat de test zien dat fabrikanten te weinig oog hebben voor de veiligheid van apparaten die met internet verbonden zijn. “De digitale veiligheid van apparaten is nu nog te vaak een ondergeschoven kindje. Een kwart van de door ons onderzochte apparaten blijkt niet veilig, dat is gewoon te veel. Daarom pleiten wij samen met onze Europese zusterorganisaties en onze Europese koepelorganisatie voor wetgeving die veiligheidseisen verplicht stelt en die die fabrikanten aansprakelijk maakt.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

MPL

Wordt een partner