Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Drone Security

Oribi ID Solutions

OSEC

SmartCell

Sequrix

Milestone

HD Security

20face

Bosch Security Systems

VVNL

PG Security Systems

Secusoft

Top Security

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

NIBHV

CardAccess

Akuvox

IDIS

Genetec

VAIBS

Paraat

Bydemes

JMB Groep

DZ Technologies

CSL

i-Pro

SMC Alarmcentrale

G4S

Alarm Meldnet

Brivo

Ajax Systems

HID

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

VideoGuard

Koninklijke Oosterberg

Connect Security

Explicate

Multiwacht

Seris

Avigilon Alta

NetworxConnect

SmartSD

BHVcertificaat.online

MPL

ASSA ABLOY

Seagate

Dahua

Centurion

Trigion

Alphatronics

Gold-IP

Kiwa

Hikvision

Securitas

ASIS

Crown Security Services

Eizo

Unii

Add Secure

De Beveiligingsjurist

Hanwha Vision Europe

CDVI

RoSecure

EAL

Paxton

Optex

Service Centrale Nederland

VEB

Lobeco

2N

Advancis

GFT

SOBA

Traka ASSA ABLOY

VBN

ARAS

ADI

Masset Solutions

Uniview

Nenova

Drie ontwikkelaars camera-apps winnen prijzen van 10.000 euro

16 september 2021
Redactie
07:16

Security and Safety Things heeft de winnaars van de tweede ‘App Challenge’ bekend gemaakt. Deze hebben apps ontwikkeld voor het universele, op Android gebaseerde besturingssysteem, waarvan elke fabrikant van IP-camera’s gebruik kan maken. De bijbehorende ‘App Store’ bevat inmiddels al ruim honderd producten.

De App Challenge is bedoeld om ontwikkelaars extra te motiveren om innovatieve en praktisch toepasbare apps te ontwikkelen, waarmee IP-camera’s slimmer gemaakt kunnen worden. Het kan gaan om beveiligingstoepassingen, maar ook om oplossingen voor bijvoorbeeld het verkeer, de detailhandel of de zorg. De laatste competitie leverde direct al elf nieuwe apps op. Drie daarvan kwamen in aanmerking voor een prijs van 10.000 euro. De winnaars werden gekozen door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van S&ST en 22 integrators van over de hele wereld. De winnaars worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan online en offline marketingactiviteiten, waaronder deelname aan een aankomend evenement, zoals de eigen conferentie van Security & Safety Things, escon 2021.

Detectie van agressief gedrag
De enige Nederlandse winnaar is Studio Automated uit Amsterdam, met de Virtual Surveillance Assistant (VSA) applicatie, een AI-algoritme ontwikkeld door TNO. Deze applicatie kan afwijkingen in videobeelden detecteren en kan specifiek worden getraind om agressief gedrag te detecteren in stadions en in transportvoertuigen en -locaties. Naast het detecteren van agressie, kunnen de beelden die door deze app worden geanalyseerd ook worden gebruikt voor analyse van looppaden en voetpaden, evenals het gedrag van passagiers in het algemeen. Hierdoor kunnen besluitvormers de processen op luchthavens, stadions en bus- en treinstations optimaliseren.

Stoelbezetting en wateroverlast
De tweede winnaar is Noema uit de Verenigde Staten. Dit bedrijf ontwikkelde een applicatie, waarmee camera’s in het openbaar vervoer de stoelbezetting in de voertuigen kunnen observeren en analyseren. Het is onder andere na te gaan of stoelen bezet worden door mensen of bagage. Ook kan de vervoerder controleren of passagiers op hun gereserveerde plaats zitten en of niet gereserveerde plaatsen onbezet blijven.
Uit Italië kwam winnaar WaterView. Dit bedrijf ontwikkelde de FloodCam-toepassing. Deze kan met behulp van kunstmatige intelligentie signaleren of ergens sprake is van wateroverlast. Daarbij is in te stellen wat als kritieke wateroverlast moet worden beschouwd. De app vergelijkt het waargenomen beeld met referentiewaarden en geeft alarm als een bepaalde drempelwaarde wordt overschreden. Privacygevoelige delen, zoals woningen, kunnen worden gemaskeerd.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner