Drie ontwikkelaars camera-apps winnen prijzen van 10.000 euro

Security and Safety Things heeft de winnaars van de tweede ‘App Challenge’ bekend gemaakt. Deze hebben apps ontwikkeld voor het universele, op Android gebaseerde besturingssysteem, waarvan elke fabrikant van IP-camera’s gebruik kan maken. De bijbehorende ‘App Store’ bevat inmiddels al ruim honderd producten.

De App Challenge is bedoeld om ontwikkelaars extra te motiveren om innovatieve en praktisch toepasbare apps te ontwikkelen, waarmee IP-camera’s slimmer gemaakt kunnen worden. Het kan gaan om beveiligingstoepassingen, maar ook om oplossingen voor bijvoorbeeld het verkeer, de detailhandel of de zorg. De laatste competitie leverde direct al elf nieuwe apps op. Drie daarvan kwamen in aanmerking voor een prijs van 10.000 euro. De winnaars werden gekozen door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van S&ST en 22 integrators van over de hele wereld. De winnaars worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan online en offline marketingactiviteiten, waaronder deelname aan een aankomend evenement, zoals de eigen conferentie van Security & Safety Things, escon 2021.

Detectie van agressief gedrag
De enige Nederlandse winnaar is Studio Automated uit Amsterdam, met de Virtual Surveillance Assistant (VSA) applicatie, een AI-algoritme ontwikkeld door TNO. Deze applicatie kan afwijkingen in videobeelden detecteren en kan specifiek worden getraind om agressief gedrag te detecteren in stadions en in transportvoertuigen en -locaties. Naast het detecteren van agressie, kunnen de beelden die door deze app worden geanalyseerd ook worden gebruikt voor analyse van looppaden en voetpaden, evenals het gedrag van passagiers in het algemeen. Hierdoor kunnen besluitvormers de processen op luchthavens, stadions en bus- en treinstations optimaliseren.

Stoelbezetting en wateroverlast
De tweede winnaar is Noema uit de Verenigde Staten. Dit bedrijf ontwikkelde een applicatie, waarmee camera’s in het openbaar vervoer de stoelbezetting in de voertuigen kunnen observeren en analyseren. Het is onder andere na te gaan of stoelen bezet worden door mensen of bagage. Ook kan de vervoerder controleren of passagiers op hun gereserveerde plaats zitten en of niet gereserveerde plaatsen onbezet blijven.
Uit Italië kwam winnaar WaterView. Dit bedrijf ontwikkelde de FloodCam-toepassing. Deze kan met behulp van kunstmatige intelligentie signaleren of ergens sprake is van wateroverlast. Daarbij is in te stellen wat als kritieke wateroverlast moet worden beschouwd. De app vergelijkt het waargenomen beeld met referentiewaarden en geeft alarm als een bepaalde drempelwaarde wordt overschreden. Privacygevoelige delen, zoals woningen, kunnen worden gemaskeerd.

Gedeeld

Geef een antwoord