Beveiliging nieuws

Onze partners

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Service Centrale Nederland

Dero Security Products

Seris

ADI

Milestone

Traka ASSA ABLOY

Eizo

Lobeco

Crown Security Services

Connect Security

PG Security Systems

SOBA

SmartCell

CDVI

SmartSD

Paraat

Sequrix

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

Nenova

Unii

NetworxConnect

JMB Groep

ARAS

Optex

HID

Bosch Security Systems

HD Security

Trigion

Seagate

i-Pro

G4S

MPL

RoSecure

IDIS

De Beveiligingsjurist

Add Secure

ASSA ABLOY

Secusoft

NIBHV

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

20face

Nimo Dog Security

2N

Top Security

Kiwa

EAL

Multiwacht

Genetec

GFT

Explicate

Securitas

CSL

Oribi ID Solutions

OSEC

VBN

CardAccess

Avigilon Alta

VEB

VVNL

Alphatronics

Gold-IP

DZ Technologies

Nimo Drone Security

Brivo

Alarm Meldnet

Advancis

Dahua

Bydemes

Paxton

ASIS

Akuvox

Uniview

VAIBS

Centurion

Dubbele straf voor plannen terroristische aanslag

15 april 2019
Redactie
16:29

Het gerechtshof in Den Haag heeft de door de rechtbank opgelegde straf voor de 33-jarige Rotterdammer Jaouad A. in hoger beroep verdubbeld tot 8 jaar. De verdachte zou een terroristische aanslag voorbereiden. Omdat die dreiging nog steeds aanwezig is wil het gerechtshof de maatschappij langer tegen hem beschermen.

Het gerechtshof zegt zwaarder te tillen aan de beveiliging van de samenleving – met name vanwege het gevaar voor herhaling – en ging daarom mee in de strafeis van het Openbaar Ministerie, dat A. voor acht jaar achter de tralies wil. Het gebeurt zelden dat voor dergelijke zaken een zo zware straf wordt opgelegd, maar volgens Justitie is deze zaak niet te vergelijken met andere terreurzaken. Men gaat ervan uit dat de jihadist uit is op het zaaien van dood en verderf. Zo was hij in het bezit van een kalasjnikov en munitie waarmee hij veel slachtoffers had kunnen maken. Dit werd voorkomen dankzij tijdig ingrijpen van de politie en de AIVD. Die vielen 7 december 2016 zijn woning binnen, waarbij behalve het machinegeweer ook veel verboden vuurwerk werd aangetroffen. Het was genoeg om een bom van te maken. De handleiding hiervoor stond op de computer van de verdachte, evenals extremistisch propagandamateriaal van onder meer IS.
Volgens het Haagse gerechtshof was de verdachte geradicaliseerd en trof hij voorbereidingen voor het plegen van een aanslag. Als doelwit noemde hij het Turkse consulaat in Rotterdam tijdens een afgeluisterd telefoongesprek. A. ontkent alles. Hij verklaarde dat hij elke ochtend om vijf uur opstond om in de haven te gaan werken en dat hij dat niet zou doen als hij een aanslag zou willen plegen, waarbij hij waarschijnlijk om het leven zou komen. De rechter vond de verklaringen van politie en justitie echter overtuigend genoeg om de strafeis van het OM te honoreren.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner