Beveiliging nieuws

Onze partners

Service Centrale Nederland

Multiwacht

Gold-IP

ARAS

Regio Control Veldt

Dero Security Products

Paxton

VideoGuard

HID

IDIS

CDVI

Kiwa

CardAccess

JMB Groep

Trigion

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

RoSecure

VAIBS

EAL

DZ Technologies

Connect Security

Explicate

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

Ajax Systems

Top Security

Bosch Security Systems

Bydemes

Centurion

VBN

Oribi ID Solutions

VVNL

Paraat

ASIS

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

Uniview

SmartCell

PG Security Systems

Sequrix

Brivo

Unii

Secusoft

Optex

NIBHV

Alarm Meldnet

G4S

20face

GFT

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

Nenova

VEB

Lobeco

MPL

HD Security

ADI

OSEC

BHVcertificaat.online

Seagate

Alphatronics

SOBA

i-Pro

Dahua

CSL

Advancis

Seris

Genetec

SmartSD

Crown Security Services

Masset Solutions

Securitas

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

Add Secure

Eizo

Milestone

Hanwha Vision Europe

2N

Hikvision

Duitse politie rijdt Nederlandse plofkrakers klem

1 augustus 2020
Redactie
05:43

Twee uit Nederland afkomstige plofkrakers zijn na een wilde achtervolging gearresteerd door de Duitse politie. Die was met man en macht uitgerukt om de criminelen het vluchten te beletten. In de auto troffen de agenten twee buitgemaakte geldcassettes aan.

De plofkraak vond plaats in Bad Bramstedt, ten noorden van Hamburg. Buren die boven de Commerzbank wonen, schrokken wakker van het forceren van de voordeur van het filiaal. Toen zij vervolgens een twee harde knallen hoorden, belden zij de politie. Die stuurde direct een helikopter de lucht in en zette wegblokkades op. Op de snelweg naar Hamburg werden de plofkrakers gesignaleerd. Toen zij een afrit namen, bleek daar een blokkade van politievoertuigen te staan. Die hield de criminelen niet tegen. De agenten moesten opzij springen, toen de auto van de plofkrakers een van hun wagens opzij ramden. Daarbij werd geschoten. Korte tijd later werd de vluchtauto klemgereden.

Audi-bende
Het was bepaald niet de eerste keer dat Nederlandse plofkrakers in Duitsland actief waren. Eerst sloegen zij vooral in de buurt van de grens toe, maar sinds geldautomaten daar beter beveiligd zijn, wijken zij uit naar andere regio’s. De laatste plofkraak was alweer de achtste van de Commerzbank in Sleeswijk-Holstein. De voorlaatste vond op 14 juli plaats in Neustadt. Die mislukte doordat de explosie zo krachtig was, dat het plafond van de bank naar beneden kwam en de geldautomaat onbereikbaar werd. Eind mei werd een geldautomaat in Elmshorn opgeblazen. De politie hield kort daarna drie Nederlandse verdachten aan. Vermoed wordt dat de plofkraken het werk zijn van de zogenaamde Audi-bende. Die heet zo vanwege de voorkeur van de bendeleden voor snelle (gestolen) Audi’s. De bende zou de afgelopen jaren zo’n 300 plofkraken hebben gepleegd in Nederland en Duitsland. Twaalf bendeleden zitten momenteel vast in Duitsland.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner