Beveiliging nieuws

Onze partners

JMB Groep

Genetec

Nenova

Connect Security

MPL

DZ Technologies

Bydemes

SmartSD

Uniview

Nimo Dog Security

Centurion

CardAccess

Akuvox

Sequrix

Top Security

Alphatronics

Add Secure

SmartCell

ADI

Dero Security Products

2N

Masset Solutions

Advancis

Milestone

Explicate

Lobeco

Hanwha Vision Europe

OSEC

NetworxConnect

20face

Optex

Secusoft

Unii

Trigion

Paraat

VEB

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Hikvision

HD Security

SOBA

VVNL

Crown Security Services

CSL

VBN

Kiwa

ASIS

GFT

Regio Control Veldt

Securitas

Alarm Meldnet

Brivo

G4S

Gold-IP

BHVcertificaat.online

HID

ASSA ABLOY

Paxton

Seris

Ajax Systems

EAL

VideoGuard

RoSecure

Multiwacht

ARAS

Eizo

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

i-Pro

IDIS

CDVI

VAIBS

NIBHV

Nimo Drone Security

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Dahua

Eagle Eye Networks

Bosch Security Systems

Eerste bijeenkomst van het European Network on Victims’ Rights

19 februari 2016
Redactie
09:52

Vandaag opende Minister van der Steur samen met Eurocommissaris Věra Jourová de eerste bijeenkomst van het European Network on Victims’ Rights (ENVR) in Amsterdam. De doelstelling van het netwerk, is om de positie van slachtoffers van misdrijven in heel Europa te verbeteren. De positie van het slachtoffer is voor Nederland een belangrijk onderwerp gedurende dit voorzitterschap.
Waar eerst vooral aandacht bestond voor de verdachte/dader, is in Nederland in de afgelopen jaren, mede door de inzet van organisaties als Slachtofferhulp Nederland, Schadefonds Geweldsmisdrijven en lotgenotenorganisaties voor slachtoffers, de positie van slachtoffers aanzienlijk versterkt. Zij hebben een sterkere juridische positie gekregen in het strafrecht, de ondersteuning van slachtoffers is verbeterd en de mogelijkheden om schade vergoed te krijgen zijn verruimd.

Inmiddels is er ook een Europese Richtlijn die slachtoffers in Europa voorziet van een aantal basisrechten, ongeacht de nationaliteit van het slachtoffer of de plaats van het delict. Het is voor Nederland belangrijk dat slachtoffers in de EU deze rechten ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen uitoefenen. De behoefte van slachtoffers is in elk Europees land vergelijkbaar.

Het ENVR brengt EU-lidstaten samen om te bereiken dat slachtoffers hun verworven rechten daadwerkelijk kunnen uitoefenen. Lidstaten kunnen daarbij leren van elkaars ervaringen. Vooral wanneer een misdrijf in het buitenland is gepleegd, is er meer samenwerking tussen de lidstaten nodig voor het doen van aangifte en voor de verkrijging van een tegemoetkoming. Tijdens de bijeenkomst van vandaag is gesproken over hoe de landen samen de positie van het slachtoffer in grensoverschrijdende gevallen kunnen verbeteren.

Het ENVR wordt opgericht in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie, in samenwerking met partnerlanden Frankrijk, Ierland en Slowakije. De volgende bijeenkomsten van het ENVR zijn in Bratislava (november 2016) en Parijs (Mei 2017).

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner