Beveiliging nieuws

Onze partners

Hanwha Vision Europe

Milestone

CDVI

RoSecure

Seris

Secusoft

CardAccess

Oribi ID Solutions

Brivo

ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

VEB

ADI

Centurion

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

Eizo

Multiwacht

i-Pro

VAIBS

SOBA

Lobeco

HID

EAL

Dero Security Products

MPL

Bydemes

Nenova

Explicate

Alarm Meldnet

Dahua

Ajax Systems

2N

Add Secure

VVNL

JMB Groep

VideoGuard

Securitas

BHVcertificaat.online

Alphatronics

PG Security Systems

Seagate

Trigion

CSL

20face

ARAS

GFT

De Beveiligingsjurist

Unii

Gold-IP

SmartCell

SmartSD

Top Security

Advancis

NetworxConnect

Uniview

Paraat

Masset Solutions

ASIS

Paxton

G4S

Optex

Kiwa

Hikvision

IDIS

Sequrix

Service Centrale Nederland

HD Security

VBN

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

OSEC

Genetec

Eagle Eye Networks

DZ Technologies

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

Nimo Dog Security

Crown Security Services

NIBHV

Connect Security

Eerste camera’s voor universeel S&ST-platform komen eraan

21 mei 2020
Redactie
07:24

Naast initiatiefnemer Bosch, komen nu ook fabrikanten als Hanwha, Qisda/Topview, AndroVideo en Vivotek met camera’s die draaien onder het op Android gebaseerde besturingssysteem Security & Safety Things, dat de standaard op het gebied van IP-video belooft te worden.

Security & Safety Things luidt volgens de bedenkers een nieuw tijdperk in videobewaking in, zeker nu de commerciële beschikbaarheid van ondersteunde camera’s een feit lijkt te worden. Wie een dergelijke camera heeft, kan online app’s kopen om daarmee de functionaliteit van de camera uit te breiden. Het staat iedere softwareontwikkelaar vrij om camera-app’s te ontwikkelen en die via de S&ST open Application Store te verkopen. Het besturingssysteem staat aan elke camerafabrikant gratis ter beschikking en men is in principe niet afhankelijk van één partij. De initiatiefnemers willen op deze manier voorkomen dat een situatie ontstaat dat app-ontwikkelaars hun software geschikt moeten maken voor tientallen verschillende cameramerken. Dankzij S&ST kan de prijs van app’s lager blijven en wordt het voor ontwikkelaars interessanter om deze te ontwikkelen.

Flexibele functionaliteit
In de online winkel zijn straks app’s te koop die een camera bijvoorbeeld in staat stellen passanten te tellen, te reageren op achtergelaten of weggenomen spullen of op te grote drukte. Op het moment zijn functies populair, waarmee is vast te stellen hoeveel mensen in een winkel verblijven, of mensen een mondkapje dragen en of iedereen voldoende afstand houdt. Veelal kunnen meerdere app’s binnen één camera gelijktijdig worden gebruikt. Hartmut Schaper, CEO van S&ST, constateert een wereldwijde behoefte aan flexibele, eenvoudig te implementeren oplossingen om bijvoorbeeld gezondheidsvoorschriften te handhaven en bedrijfsactiviteiten te optimaliseren. “Bedrijven kunnen de camera’s nu geschikt maken om afwezigheid van mondkapjes te detecteren, terwijl dezelfde camera’s na de crisis voorzien kunnen worden van app’s die helpen bij het optimaliseren van de winkelinrichting en die waarschuwen als schappen te leeg dreigen te raken.

Meerdere fabrikanten
Qisda/Topview zal de eerste camerafabrikant zijn die deze maand een camera met het S&ST-besturingssysteem op de markt brengt. Kort daarna komt AndroVideo, met compatibele camera’s. Vanaf juli komt de Inteox-cameraserie van Bosch in de verkoop. Ook deze ondersteunt S&ST. In het najaar volgen Vivotek en BSTsecurity. Tegen het einde van het jaar komt Hanwha Techwin met een camera op basis van het S&ST-besturingssysteem. Al deze fabrikanten zijn vertegenwoordigd in de OpenSecurity and Safety Alliance (OSSA), die uniformiteit van cameratechnologie nastreeft.
Het gratis Security & Safety Things OS is gebouwd op het Android Open Source Project (AOSP). Het maakt gebruik van de toenemende verwerkings- en analytische kracht van moderne IP-camera’s om de hoeveelheid intelligentie in bewakingsbeelden exponentieel te vergroten.

Gespecialiseerde externe ontwikkelaars
De applicaties die op deze camera’s kunnen worden geïnstalleerd, zowel op locatie als op afstand, worden gemaakt door zeer gespecialiseerde externe ontwikkelaars en zijn beschikbaar via de open Application Store van het platform. Deze bevat al meer dan vijftig applicaties van meer dan 35 ontwikkelpartners. Naar verwachting komen er binnenkort meer dan dertig app’s bij. Daarbij kan gedacht worden aan toepassingen als de detectie van wapens, gedragsanalyse, betalingssystemen voor parkeergarages, detectie van drone-dreigingen en zelfs het identificeren van objecten die te koop worden aangeboden in een kassatransactie voor kassavrije winkelomgevingen. Op het moment wordt geëxperimenteerd in een live omgeving met app’s voor onder andere heatmapping en detectie van rijen voor de kassa’s. Ook app’s voor verkeers- en parkeerbeheer worden getest.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner