Enorme erehaag voor verongelukte verkeersregelaar

Verkeersregelaars, motorrijders, douaniers en EHBO’ers gaan zaterdag een enorme erehaag vormen voor de zondagochtend overleden verkeersregelaar Bert. De 68 jarige man uit Hellevoetsluis hield het verkeer tegen om een ambulance vrij baan te geven en kwam ten val toen een tractor weigerde te stoppen.

De verkeersregelaars die de erehaag gaan vormen zijn collega’s van de verongelukte Bert. De douaniers zijn voormalige collega’s en de motorrijders zijn van Bikers for Special Rides, voor wie Bert bij speciale ritten het verkeer regelde. Zaterdagochtend begeleiden zij de rouwwagen op weg naar het crematorium in Rotterdam-Zuid.

Onderzoek
De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Volgens getuigen wilde een vijftiger op een tractor niet stoppen nadat Bert en een collega stoptekens hadden gegeven om een ambulance te kunnen laten passeren. De tractor zou Bert hebben geraakt, waarna deze ten val kwam en met zijn hoofd de stoeprand raakte. Uit het onderzoek moet blijken of de tractor werkelijk de verkeersregelaar heeft geraakt, of dat deze van schrik is gevallen. De chauffeur van de tractor is aangehouden en verhoord.
Jessica de Bruin, die de erehaag coördineert, roept zoveel mogelijk verkeersregelaars, EHBO’ers en motorrijders op om mee te doen aan de erehaag. Het vertrek is zaterdagochtend om 9 u vanaf de stoofweg in Hellevoetsluis. Aanmelden kan via 0637449795. Met de actie willen de initiatiefnemers respect vragen voor verkeersregelaars. “Zeker bij een evenement. Zij staan daar vrijwillig voor uw veiligheid. En niet om u te pesten. Een hulpverlener komt niet meer thuis na het uitoefenden van zijn hobby”, aldus De Bruin.

Gedeeld

Geef een reactie